Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Bello West

Bello West blijft achter. Weersvooorspellingen zijn nog steeds niet wat je zou wensen. Immmers zondag zouden we rekening moeten houden met de staart van april: maartse buien. Dus had Bello west niet gerekend op goed fietsweer. Tot half elf zelfs voorspelde de buienradar kleine buien. Goed dan 11.00 uur afgesproken bij de Spar in Heemstede (ze hangen daar tegenwoordig overigens nooit meer de vlag uit) Eerst naar Uithoorn met de auto en daarna op de fiets met (Rijck’s) Garmin, die ons een route van 90km zal gaan voorschotelen. De zon bleef schijnen en na enig geworstel met de, aan de intelligenite van Rijk zelve benaderende Garmin, vol gas. Wind in de rug en continu boven de 30. Zo berereikten we Woerdense Verlaat, Woerden, en Alphen aan de Rijn. Daar wel koffie, maar geen appelgebak; dan maar een portie poffertjes. Na Alphen nog steeds die heerlijke wind, alleen niet meer in de rug. De tweede helft, per definietie altijd al zwaarder werd daarmee extra zwaar. Maar voor mij achter de rug van de kampioen van Heemstede ging het nog steeds hard. Heel langszaam draaide de route zodat de wind van zij langzaam weer in de rug kwam. Na Leiderdorp was het lijden achter de rug. Na Tempel, Te Aar en nog een aantal kleine dorpen in het groene hart doemde Uithoorn weer op. Zonnig,winderig en koud was het, maar de auto was warm en na 30 minuten auto waren we weer thuis. Voorwaar een goede training aan het begin van het seizoen voor de Alpenbeproeving. Kortom Bello zal misschien dit jaar het peleton niet meer insluiten met Rijck voorop en Fred als hekkelsluiter. (Soms droom ik ervan voor in het klimpeleton voorin mee te draaien, maar Bello (oost) heeft vast ook weer goed getraind.) Tot zover nieuws uit het westen. Bello West blijtf achter? Ja vandaag: In het westen.
2030190cookie-checkBello West