Prachtig weer om 9.00 uur. Alleen een beetje koud, net boven nul. Drukte bij de Spar? Blijkt wel mee te vallen. De die-hards uit Ellecom staan alweer present. En Wiebe, de schaatsen toch al in het vet opgeborgen, klaar voor het fietsseizoen. Tevreden meldt hij dat hij op de 5e weer verjaard is en graag de pauze thuis wil doorbrengen om dit met ons en taart te vieren. Iedereen akkoord zodat we een rondje in de onmiddellijke omgeving van Dieren, Ellecom en De Steeg doorbrengen. Via het Hupkesbos en de Geitenberg koersen we op de Prins Willemberg (compleet nieuw voor mij, prachtige plek) en de Carolinahoeve. Deze laatste ronden we enkele malen waarna we via de Middachter Bosschen, De Duivelsteen en de Hullekesberg uiteindelijk al bij de Rouwenberg ons verste punt van vandaag bereiken. Voor Pieter en Ferry een bekend wandelgebied zodat ze diverse malen piepen dat we nu toch wel echt in overtreding zijn van alle NM regels. Gelden die dan ook voor verjaardagspartijtjes? Via De Haverkist en de Onzalige bossen komen we weer bij de Prins Willemberg (67,9 meter hoog), welke we verbinden met de Carolinaberg (49,2). Van daar is het nog een stukje naar Pia die ons om 10.35 uur met open armen ontvangt. Bij de 1e beker koffie een heerlijk stuk appeltaart, bij de 2e een lekker plak cakekoek. We hebben het zeer naar ons zin. Ondertussen overlegt het comite Bregenz-Vicenza en plaudern de anderen over de komende wintersport. Om kwart over elf stuurt Pia iedereen (ook Wiebe) naar buiten. Ellecom komt dat wel goed uit, kunnen ze met het mooie weer wat langer fietsen met hun vrouwen. Wiebe is vandaag een perfecte gastheer en brengt mij via De Jutberg en het Schaddeveld netjes thuis waar ik voor hem trots mijn nieuwe Koga voor het eerst even buiten neerzet. Het snakken naar het wegseizoen begint dit jaar al heel vroeg. Wiebe moet zich op de fraaie lentedag rond 12.30 weer netjes thuis hebben gemeld.
2030300cookie-checkPrachtig w