Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

NIEUW SCHI

NIEUW SCHISMA DREIGT! In het schrikkeljaar 2008 reist Bello af op de schrikkeldag naar Schiermonnnikoog. In de volkskrant van enige dagen geleden werd uitgebreid aandacht besteed aan de rivaliteit tussen Het Instituut en de moderne tijd. Het is alsof Wim Zonneveld zingt over zijn dorp. Wat heeft dat men een dreigend schima binnen Bello te maken? A L L E S ! ! In de pyreneeën tekende zich een schisma af tussen de geheel onthouders, de matigen en de alcoholisten (vrij naar tekst van oscar winnaar Rijck). Nu dreigt zich langs een nieuwe dimensie een splijtzwam te ontwikkelen. Bello, misschien niet voor 100% alcoholist, toch wel voor een zeer groot gedeelte levensgenieter en lux levende mensen. Bello nog niet (gelukkig voorlopig etc.) aan de alcohol verslaving ontstnapt is daarentegen wel behoorlijk nicotine- en rookvrij. Dit brengt ons op Schier voor een moeilijke keuze. Aan de ene zijde is daar: traditie stamtafel gemoedeljkheid schappelijke prijzen laarzen sportiviteit maar ook: blauw van de rook ofwel: VAN DE WERFF Aan de andere kant is daar: espresso moderniteit hoge hakken adelijkheid ofwel: Graaf Bernstdorff Ik wil alle Schiergangers oproepen over deze helse keuze vooraf na te denken en zowel water als wijn mee te nemen zodat we het gezamelijk eens kunnen worden. Dat moet ook wel, want vluchten kan alleen met één veerboot, die we gezamelijk moeten benutten. Het kan nog een boeiend weekend worden.
2030320cookie-checkNIEUW SCHI