Om 8.35 uur wekt Maud haar ouders. Sh.., 10 minuten de tijd om de fiets te zitten. Maud maakt het brood klaar voor haar vader, de fietskleding ligt gelukkig al gereed. Wat afrondende karweitjes en dan in volle sprint door Laag-Soeren op weg naar Dieren. Op het fietspad zie ik uit de verte een lege Spar, in het rechterooghoek verschijnen twee stoere fietsers. Bouke en Wiebe hebben een AB-ploeg gevormd. En daar blijft het bij, ondanks de prachtige zon die ons uitgebreid toe straalt. Wiebe blijkt (achteraf) vandaag geen zin te hebben in de MTB-route zodat wij door prachtige stukken rijden waar we eigenlijk al heel lang niet meer geweest waren. Door het Schaddeveld naar Laag-Soeren, daarna parallel aan de Harderwijkerweg, rechtsom Coldenhove over de oude golfbaan van Loenen. Witte velden, prachtig verlicht door de steeds helderdere zon. Op de Loenermark dit keer weer eens dwars over de schaapskooi, een perfecte vloer voor een mountainbike. Daar komen we nog een beer tegen, een brombeer die het liefst met twee Friezen in discussie gaat over de schade die wij met onze fietsen zouden aanrichten. Via het mooie heideveld Keizand, met een vergaan stuk asfalt er dwars doorheen en twee wandelende dames die de Friezen weer wat opmonterden, werd langzaam de boog ingezet naar de grote weg en de route naar Residence Victoria. En zat ik de vorige keer te klagen over de bediening in Wageningen, beter dan bij Victoria kun je het qua vriendelijkheid bijna niet krijgen. Lekkere koffie en een warme Appelbol. Ook de terugweg verliep niet via de gebaande paden, via Hoeve Delle en de Wilhelminatop komen we weer in Loenen, waar we langs de glooiende rand van het bos rijden en uitkomen bij het oude zwembad. Over het landgoed Molenbeek en langs de Coldenhove komen we weer in Laag-Soeren waar de wegen scheiden. Met 50,1 km op de teller en de wetenschap dat aanstaande woensdagavond het organisatiecomité “Bregenz-Venetie 2008” bij elkaar komt, wordt weer een mooie Bello-ochtend afgesloten.
2030420cookie-checkOm 8.35 uu