Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

De wekker

De wekker gaat om 8.05 af.Ga ik wel of ga ik niet? Ik voel m’n kaakholte nog steeds. Wat is verstandig? Al marchanderend val ik weer in slaap. Ik schrik wakker, 8.50 uur. Het zolang afwezige zonnetje schijnt verlokkelijk naar binnen. Twijfel ik nog? Nee, IK GA! Met dit prachtige weer is er maar 1 optie: richting Loenen, de heuvel daar op. Ik ken de weg (eindelijk)en fiets naar het noorden over bekende en onbekende paden, maar zeker geen mountainbike paden. En dat hou ik de rest van de dag vol. Over de heuvel bij Loenen (gezien van Rocus) volg ik verder een wandeleroute, rood-geel. Prachtige vergezichten worden me voorgeschoteld. Op een gegeven moment herken ik de omgeving; ik fiets naar de schaapskooi, over het (gras)veld, linksom en weer verder rood-geel volgend. Via de ‘ oude golfbaan’ kom ik bij Steinhull(?) uit. Nu weet ik het niet meer. Na veel vijven en zessen, soms zevens en vieren, kom ik op Landal, maar aan een mij volkomen onbekende kant. Ik verbaas me erover dat zoveel mensen een huisje huren voor het weekend. Of zijn het eigenaren? Het is een gezellige drukte van jewelste. Ik ga langs Stork Veco en kom via intuitief gefietste alternatieve routes achter de Spelerij langs. Bijna 13.00 uur en 46 km zonder pauze. Ik mag wel wat meer aan de conditie gaan doen,……Snel douchen, thuis staan ze in de startblokken om even naar Middachten te gaan, Kertsmarkt,….
2030410cookie-checkDe wekker