zondag, 25 november. Ik heet Coen; Coen Berk om precies te zijn; Reinier, Coenraad, Lambert Berk om heel precies te zijn. De wekker gaat, 20.08 uur. De regent tikt tegen het dakraam. Zal ik wel, zal ik niet? Loom, lui en lekker warm; gisteren ook al geweest met Maarten. Nou vooruit, d’r uit en gaan! 8.58 uur bij de Spar. Niemand. 9.02 bij de Spar, niemand. Is dat de wraak van vorige week? Ik was aangewezen een verhaaltje te schrijven. Vergeten. Nu ik alleen ben ontkom er niet meer aan,…… Samen met Reinier en Lambert ben ik helemaal alleen. Nu ik toch al nat ben, ga ik maar. Ik besluit net als vorige week via asfalt naar de Schaapsallee te gaan en dan het bos in te duiken. Het is nat en smerig in het bos. Mijn voorband lijkt wel aan het pad vast te plakken. Het gaat steeds zwaarder! Ja, geen wonder, lekke band. En het regent gestaag door. Vorige week bespraken we de ziekenboeg: Pia, Roel en Aart; we hopen zo dat het met een sisser af zal lopen. Samen met Ferry ben ik bij Roel geweest, hij oogt zeer monter. Inmiddels hebben we van Wiebe een bemoedigende email gehad. Van Aart heb ik geen nieuws, en vandaag ook niemand om ons bij te praten. Het vervangen van de binnenband wil niet vlotten. Een paar bikers komen langs, het blijken de Veluwerijders te zijn. Sommigen herkennen me, de meesten zien alleen hun eigen voorwiel in deze miezerige wereld en spoeden zich voort. Een lonely Rider meldt zich, steekt een helpende hand toe en we besluiten samen verder te gaan. Naar Loenen, de hei op, naar boven de bult op om te genieten van het prachtige uitzicht; zelfde deel als vorige week. Ik herhaal de tocht om deze vast te leggen. Mijn kompaan vindt het prachtig; is niet goed bekend op de Veluwe (fietst altijd in het kroondomein). Inmiddels is een felle zon gaan schijnen en kan de regenjas uit. Een hele verademing. De jas houdt de regen buiten maar wordt van je eigen warmte / vocht van binnen nat. Van Loenen gaan we richting Terlet, richting Brandtoren en dan via de hei / gras naar de Burgemeester Bloemersweg. Hier nemen we afscheid. Guus gaat rechts, ik links. Na de klim ga ik rechts het bos weer in. Ondanks dat Rocus me nog verteld heeft dat je bij de haverkist onbedoeld een rondje kunt ‘ dubbelen’ doe ik dat. Langs de Caroliene hoeve via het bos naar huis. 11.45 uur en 43 km verder ben ik nat, onder de modder en met een krakende fiets weer thuis. Poetswerk te doen. Douchen en met de familie naar de ‘ Smaakparade’, Kasteel Rhederoord.
2030490cookie-checkzondag, 25