Na vier jaar vallen en opstaan met mijn gezondheid is 2007 eindelijk een jaar geworden van wederopstanding en met 7000 km. op de teller, meestal met Fred Borgman, heb ik enorm uitgezien naar de dag van gisteren, de gezamenlijke rit naar Vorden. Omdat de A-groep en ook de B-groep, zeker in het begin, voor mij niet meer haalbaar waren, heb ik na de eerste twee groepen een derde groep weten te formeren. Groep A fietst gem. tussen de 30 en de 40 km. per uur, groep B (“de Escargots”)gem. tussen de 25 en 30 km en groep C (“De Bosuilen”)tussen de 20 en 25 km. Dat zijn grote verschillen en als je dan met zijn allen wilt fietsen is het zaak dat de al te grote ego’s een beetje indammen, hetgeen onder leiding van Meeuwis geschiedde. Geweldig weer, een fantastische opkomst, mijn liefje wat wil je nog meer; enorm heb ik genoten van het feit weer tussen mijn oude vrienden te kunnen rijden, sommigen kenden mij bijna niet meer terug en met vreugde heb ik mogen vaststellen dat de A-groep levensvatbaar blijkt te zijn, de basis voor de club. Ook bijzonder was dat Bert Prummel akte de presence gaf, jaren lang onze beste schaatser tijdens de vele tochten. Oud-lid Andries van der Honing was ook na jaren terug en fietst inmiddels in onze groep, terwijl Gerrit Frijlink al een tijdje in de groep van Meeuwis fietst, beiden goede schaatsers die graag bij de club willen behoren en dat geldt natuurlijk ook voor mijzelf. Als erelid van club Bello ben ik (redactie: op eigen verzoek) van de lijst gehaald, hetgeen eigenlijk alleen kan bij overlijden, maar daar heb ik, zoals jullie hebben kunnen zien, op tijd een stokje voor gestoken. Jammer dat we maar zo kort bij Bakker terecht konden, maar met Bert in ons midden zijn de Bosuilen en de Escargots over Almen en Zutphen weer naar huis gereden, totaal 72 km. Moe maar zeer voldaan waren we om 12.30 uur weer thuis.
2030520cookie-checkNa vier ja