Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Verschenen

Verschenen vorige week zondag nog 7 man aan de start bij de Spar, vanmorgen moesten we het met z’n vieren doen. Dankzij het feit dat Coen (problemen met de derailleur van zijn ATB) en Pieter de Kruisbergtocht op de ATB hadden laten schieten. Ruud R. was de enige die Bello daar heeft vertegenwoordigd als we goed zijn geïnformeerd. Natuurlijk werd er gesproken over Roel en Pia. Beiden wacht binnenkort een operatie waar ze hopelijk uiteindelijk gezond weer uitkomen. En die vooruitzichten zijn er gelukkig. Pieter was de hele week verkouden geweest en had het plan opgevat om met de B-Bello’s te gaan fietsen. Maar te laat van huis vertrokken strandde hij bij de Spar. Gelukkig konden wij hem overhalen om bij de groep te blijven mits het niet te gek zou gaan. Een ritje in de buurt met koffie in Hoenderloo stelde Pieter voor. Dat voorstel kreeg instemming zonder Pieter te informeren over de stoute gedachten die de andere Bello ’s koesterden. Want dat de rit naar Hoenderloo ging hurry-up via de Schaapsallee en de Burg. Bloemersweg naar de Posbank, daar naar beneden naar De Steeg, het Rozenbos omhoog, de Schietbergseweg naar beneden, de Snippendaalseweg omhoog, de Zypenberg naar beneden, de Emmapyramide omhoog en tot slot nog het venijnige klimmetje langs het kasteel in Rozendaal voordat we via de Rozendaalse hei bij het viaduct over de A50 op de kop van de Koningsweg terecht kwamen. Ja, en dan heb je al met al toch eventjes een mooi aantal hoogtemeters te pakken. Daar had Pieter de handen vol aan maar hij gaf zich niet gewonnen. Gelukkig heeft Bello ook een sociaal geweten en gingen we kop over kop, waar Pieter werd toegestaan die te mijden, in vliegende vaart ruim 12 km. langs vliegveld Deelen naar de koffie met notentaart in de Boer’n Kinkel in Hoenderloo. Via de invalshoek notentaart gaf Pieter ons een inkijkje in zijn noten-business. Over uit tonnen bestaande partijen, marktaandelen,prijsontwikkelingen en antwoord op onze vraag of dat allemaal wel “verantwoord” geproduceerd wordt. Wat we niet wisten was dat die heerlijke cashewnoten, waar Coen aan verslaafd blijkt te zijn, aan het begin van het productieproces door 4 paar handen worden bewerkt. Om de bast te kraken, te ontpellen, te sorteren op bruikbaarheid en op grootte. En ook niet dat het bedrijf van Pieter 1,5 miljoen mensen in India aan het werk houdt door al die lekkernijen die zij maken. Gesterkt door de koffie, de notentaart en de verhalen gingen we via de Krimweg naar Beekbergen en langs de mooie, nieuw geasfalteerde Schalterbergweg richting Loenen op Dieren aan. Pieter had zijn verkoudheid blijkbaar op het koffieadres achtergelaten en fietste allengs sterker maar nu moest Maarten, onder het moordende tempo van Coen, hier en daar de pijp aan zijn naamgenoot geven. Weer aanbeland bij de Spar in Dieren deed hem dat opmerken dat de kaarten nu wel geschud waren. En zo hoort het ook natuurlijk als je nog maar pas lid bent. Na 75 km. en een slordige 500 hm. iedereen tevreden met zijn rol en plaats. Denken we even aan de gezamenlijke sluitingsrit volgende week zondag als het weer zich daar voor leent? Vertrek om 9.00 uur bij de Spar. En……graag even duimen voor Roel en Pia.
2030560cookie-checkVerschenen