De hele week reeds het voornemen gehad zondag weer eens met de Bello-mannen te gaan fietsen. Daartoe ook goed geoefend. Immers, sinds de Pyreneen ben ik niet meer op zondag mee geweest. Steeds waren er nog leukere zaken aan de orde. Maar, blijkbaar was ‘ Bello’ op de hoogte. Al wie zich bij de Spar liet zien, geen Bello mannen. Alleen die trouwe Wiebe stond klaar om te vertrekken. Hoe kan dat nou? En het is zo’n mooie fietszondag? En Rocus heeft ook laten weten dat ie zou komen. En Ferry? Kan hij weer niet uit bed komen? Woensdag hebben we hem ook al gemist. En hij heeft nog wel een extra vrije dag per week bedongen? Of vrezen de Bello’s mijn goede vorm? Met z’n tweeen zijn we vertrokken. Wiebe’s trainingsrondje met koffie in de Boer’n Kinkel. Daar wordt een lekkere bio kop koffie en gebak geserveerd! (en kalfsvlees). Eerst de Elsberg op. Daar komen we Bauke en Aart achterop. D’r op en d’r over. De Posbank op en naar beneden naar de Lappedeken. Bij het spoor ‘ achterom’, waar we even de verrichtingen van Prorail gade slaan. Een nieuwe spoorbrug voor het zwaarder wordende goederenvervoer. Indrukwekkend te zien hoe dat gebeurt. Voorts langs ‘ex-Rhederhof’ omhoog. Naar beneden, richting Rozendaal en via het fietspad weer omhoog. Al roepend de hondenuitlaatplaats oversteken en richting Terlet. Richting Otterlo, dan re-af naar Hoenderlo. En toen gingen de beren los. Kop over kop naar Hoenderlo, 36-40 km in het uurdraaiend. ‘Gaat lekker Wiebe’, zeg ik hijgend als ik overneem. Wiebe knikt alleen, heeft ook niet zoveel lucht meer over. Maar we willen niet voor elkaar onderdoen. Bij de Boer’nkinkel blijkt onze inspanning niet mis. We zweten beiden als een otter en verblijven daar ruim drie kwartier. Na de koffie nog even lekker buffelen; naar Beekbergen en via loenen weer naar huis. 78 km met een gemiddelde van 28,7 op de teller. We hebben hard gewerkt, met z’n tweeen,……… Straks nog even naar de Caroline Hoeve wandelen. Vind ik prettig voor de spieren en……..
2030610cookie-checkDe hele we