Gisteren was het een mooie eerste herfstdag. Met Ferry, Pieter, Rocus, Ton en Wiebe leek het gezelschap compleet maar op de valreep kwam Arne nog aangescheurd met zijn broer Erik in zijn kielzog. Een gastrijder vandaag. Dan weet je dat er gefietst gaat worden. Niets en niemand ontziend vertoont Bello dan haar kunn(st)en. En dan maar hopen dat die gastrijder er af wordt gereden. Dat zeggen we natuurlijk niet, maar dat denken we wel. Stiekemerds als wij ( ook ) zijn. Niets menselijks is Bello vreemd. Pieter had de Achterhoek als jachtgebied geopperd en dat sloot naadloos aan bij het voorstel van Arne om Kasteel Hackfort in Vorden ( eigendom van Natuurmonumenten) met een bezoekje te vereren. Daar werd gisteren een biologisch-dynamisch-antroposofische manifestatie gehouden en er werden zo ‘n 3.000 mensen verwacht. Voor de Bello ’s zou er koffie zijn met vast wel wat lekkers erbij. Zo gezegd zo gedaan. Met een flink vaartje ging het richting Doesburg en via Keijenburg en Hengelo met een ommetje over Wichmond naar Vorden. Tijdens de rit bleek al gauw dat we gastrijder Erik er vandaag niet af zouden rijden. Goeie fiets, goeie zit, goed getrainde en aimabele man uit Cadier en Keer Zd. Limburg. Zo kwamen we na ruim 40 kilometer aan op het “feestterrein” bij kasteel Hackfort. Een prachtige locatie met, op het vroege tijdstip, nog veel lege stalletjes maar wel al veel vrijwilligers, wachtend op de dingen die zouden gaan komen. En wat deden die vrijwilligers? Koffiedrinken en lekker snoepen van het door Driekant geleverde speculaas. Koffie bleek er ook voor de Bello ’s wel te zijn, maar de lekkernij schoot er dit keer bij in. Arne showde nog even een tot prachtig kantoor voor de medewerkers van Natuurmonumenten verbouwde boerderij met een naastliggende conferentieruimte, beschikbaar voor de verhuur. Waarschijnlijk hebben weinig Bello-leden, en hoewel hij een mooie maatschappelijke positie heeft, ook onze gastrijder Erik niet, zo ’n mooie werkomgeving. Het voorstel om van Vorden naar Lochum en vandaar via Zutphen naar huis te rijden, omdat je op die wegen zo lekker kunt koersen, kreeg instemming. Nou, tot Lochum ging het wel, maar toen kort daarna op weg naar Zutphen een renner ons groepje voorbij stevende met 40 op de teller was de beer los. Aanhaken, en d’r op en d’r over. Maar ook die bleef bij zodat we uiteindelijk met 8 man in Zutphen arriveerden. Via Hall werd koers gezet naar Dieren waar we om 12.15 uur, 85 km. verder en met gemiddeld 30 op de teller aankwamen. Mooi toch?
2030620cookie-checkGisteren w