Historie met gaten? Beste belloleden, gewaardeerde vrienden, Zaterdag 25 augustus stond een evenwichtige afvaardiging van Bello, Bello Zuid en Bello West paraat aan de start van de 11H in Epe. Coen, Frank, Fred, Ruud en Wiebe genoten om 8.00 uur van een kop koffie. Daarna werd de 144 km lange tocht aangevangen. Voor jullie geruststelling: de gehele delegatie heeft de tocht met succes zonder schrammen voltooid. Voor de Westerling starte de tocht in onbestemde richting. Daarna is de gehele dag dit gevoel sterk op de voorgrond gebleven. Aanvullend is het gevoel gegroeid dat de Veluwe met wilde kurtketrekkersbewegingen werd doorkruisd. Het weer was fantastisch en de onderlinge krachtsverhoudingen vertoonden een vertrouwd beeld. Frank en Coen de trekkers van of sleurders aan de groep. De rest goede volgers. Snelheden van 36 plus was geen probleem voor beide bikkels. Een andere constante was de hekkesluiter zonder formeel aangestelde hekkesluiter, zijnde ondegetekende. Het duurde dan misschien soms wel enige kilometers, maar wachten deden de compaenen, omdaarna weer gevijven verder te racen. Koffie met gebak van hoge kwaliteit werd genoten op een zeer exclusieve plek. Natuurlijk vond dit niet plaats op de natuurlijke afstand op zo’n tocht. Dat is namelijk bij ca 80 km. Maar ja daar is een stempelpost en daar zit het dus vol. Nee, enkelen onder ons wisten “even verderop” een goed adres. Nou dat hebben we geweten. Vlak voor de eindstreep (Bij wijze van spreken)na nog eens ruim 20 km werd onze aandacht getrokken door een bord langs de weg en twee wielrenners in de zon op een terras. Alleen dit was niet het belooofde adres ven “even verderop”. Dat waren we wellicht al lang voorbij gereden. De kofiie en homebaked appeltaat was perfect. Een adres om terug te keren. Wiebe liet het er zelfs bij om zijn taart voor te verwarmen. Naast het prachtige fietsweer, het afzien (= we hebben de 144 km met een gemidddelde tussen de 30.8 – 31.8 km per uur afgelegd) en het mooie parcours is mij nog één ding opgevallen. Het vrachtwagentrauma Is dit jullie ook wel eens opgevalen op weg naar je vakantie adres? Hard rijden op de snelweg. Af een toe even snel een koffie langs de weg. Even een korte lunch en weer verder en dan … Na een uur of 7 op de snelweg kom je weer diezelfde vrachtwagen tegen die jij bij Breda passeerde. Ja ze rijden niet zo hard maar wel door. Nou dat heb ik deze dag ook meegemaakt. Soms dacht ik waarom fiets ik zo hard? deze mensen heb ik nu al drie keer ingehaald. Maar eind goed al goed; met zijn vijven zijn we over de meet gekomen, waarna Frank ons tracteerde op een heerlijk bruin biertje. De Muziek van een band met koor vrolijkte ons en alle anderen op. Met een appeltje van de organisatie trok iedereen daarna huiswaarts. Zo en nu is in ieder geval voorkomen dat de Bello Historie een leemte zou moeten meetorsen van deze prachtige fietsdag. Ik wacht op de volgende verslagen misschien wel van onze Ballonen klimmers Rijck en Wiebe. Fred
2030650cookie-checkHistorie m