Bello’s Wat een geweldige CD met 150 prachtige foto’s heeft Willem samengesteld van ons Pyreneeenavontuur! Willem, heel hartelijk bedankt voor al het werk dat je er ongetwijfeld aan gehad hebt. Nu kan ik betrekkelijk eenvoudig het thuisfront iets laten zien van hoe het was, hoewel………, echt navertellen lukt natuurlijk nooit ! Daarvoor was het te bijzonder ! p.s. Hedenochtend zijn we met een vrij grote delegatie (he, Ton, Rokus, en Coen (en Frank), waar waren jullie ? Je hebt echt wat gemist !) even gaan kijken hoe het met de ‘pikorde’ zat. Er was door Wiebe een retourtje Wageningse Berg uitgedacht. Opvallend was dat we er bijna een uur over deden om de Gemeente Rheden te verlaten, en dat was niet omdat er zo langzaam werd gereden ! Voor de Bello West leden waren er wat locale colletjes ingevoegd en hadden we er bij de Wageningse Berg, het keerpunt een nette 400 hoogtemeteres opzitten, niet slecht voor een vlak land als Nl. In Nationaal Park Veluwezoom werden o.a. meegenomen ‘Carolinaberg’, ‘Beekhuizenseweg op vanuit De Steeg’, ‘Holleweg/Rozenbos’,’Snippendaalseweg’ en daarna nog even de ‘S-bochten’ bij de Emmapyramide. De ‘pikorde’ is nog vrij ongewijzigd, de banden op Maarten’s fiets worden vanaf volgende week vervangen voor normale tourfietsbanden, en maximaal opgepompt tot 4 atm. Vervolgens was bij Doorwerth de ‘Italiaanse weg’ een must. Vlot daarop volgde het valse plat naar de Wageningse Berg. Inmiddels hadden we er toe twee uur rijden opzitten, dus begonnen wat later dan normaal aan koffie, gebak, boterham met kaas, tweede koffie, etc. Alles met een schitterend uitzicht over de Betuwe. Daarna werd het pontje tussen Wageningen en Zetten (het Lexesveer) genomen en daarna werd er ‘beestachtig’ teruggereden over de Rijndijk West en Oost en vervolgens over de Drielsedijk. Het peleton moest gesplitst worden in groep 1 en groep 2. In de bebouwde kom van Arnhem Zuid werd netjes op groep 2 gewacht en daarna was het via de Pleyroute en achter de Beemd langs snel naar huis. De meeste van ons zijn toen nog even meegereden naar Willem’s huis om a raison van het uiterst schappelijke bedrag van 2 euro 50 hun CD-kleinood in ontvangst te nemen. Kortom, weer een welbestede lange zondagochtend, ‘t zal een ruime 80 km. geweest zijn (en na de 80 km. van gisteren)was het wel weer genoeg. Groet aan een ieder en tot spoedig. Arne
2030680cookie-checkBello’s