Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Voor de th

Voor de thuisblijvers ……. Wij wisten natuurlijk dat dit weekend Limburgs Mooiste werd verreden,waarvan het verslag al op de site staat. Leest geweldig, de mannen moeten er erg van hebben genoten ….. Voor zij die daar niet heen gingen was er natuurlijk gewoon de getrouwe corvee-dienst om zondagochtend om 9 uur bij de Spar te staan. Wij troffen daar vanochtend aan: Ton, Willem, Ferry (die de dag tevoren solo 135 km. had gereden), Pieter en ondergetekende. De keuze was snel gemaakt, we trainen immers voor de Pyreneeen dus reden we het vlakke land van de Achterhoek in. Koffieplek geselecteerd ergens achter Doetichem (Etten oid), daar heen gereden, vrijwel zonder zon, even lekker gezeten, beetje gebabbeld, en daarna via ‘s Heerenberg /Bergherbos / Montferland en Doesburg weer terug. Een lekker tochtje, ‘t zal plm. 80 km geweest zijn. Op de vlakke stukken werd er door sommige wat power getoond, 37.5 rijden in de waaier, etc. Leuk was dat Ferry mij een onverwachte ontboezeming deed. Hij zei: “Weet je wat het is, gisteren rij ik alleen 135 km., en daarna kan ik gewoon nog alles, maar meestal na zo’n zondagochtend met de Bello’s moet ik even een uurtje op de bank liggen en ben ik helemaal weg”. Ik ken dit verschijnsel zelf ook en bevind mij dus in goed gezelschap. Willem zwaaide ons uit bij Dieren met de mededeling: Tot over 3 en een halve week ! Dan realiseer je je weer eens dat de vertrekdatum echt heel snel op ons afkomt. In ieder geval zien een aantal Bello’s elkaar nog volgende week vrijdagavond, 15-6, voor de pastamaaltijd en technische bespreking. Nog 1 weetje: Dr. Bekkering blijkt een geheim wapen in de strijd te hebben gegooid: Hij staat momenteel ‘s ochtend nog vroeger op dan normaal, pakt zijn fiets en rijdt een uur a 5 kwartier de bultjes van de Posbank op en neer voordat hij de praktijk open doet. Nu begrijpen jullie wellicht nog beter waarom hij rijdt zoals hij rijdt …. Hoe wij dit nieuws over zijn ochtendtraining weten, tja, …. INTELLIGENCE. Een ieder gegroet, Arne
2030810cookie-checkVoor de th