Bello present bij Limburgs Mooiste. gisteren hebben 6 Bello leden wederom de 150 km van LM gereden. Dit was een mooie tocht waarbij Rijck, Eric, Wiebe, Coen, Maarten en Frank om 9.15.u. vanuit megaland Landgraaf via de Schulzberg ( zijkant van de Kruisberg) koers gezet hebben naar de Eijserbosweg. Onder prima weersomstandigheden werd daarna koers gezet naar Valkenburg, waarbij de Vrakelberg, Fromberg en Keutenberg ons pad kruisten. In Valkenburg na 50 km en de afdaling van de Sibbegrubbe hebben we kunnen genieten van een koffie met een groot stuk limburgse Vlaai in een door Wiebe geselecteerd restaurant. Na deze stop volgde in rap tempo de Cauberg, de Schey en Loorberg waarna via Teuven het Belgische land werd opgezocht. Hier was de Kosenberg de grootste kuitenbreker met zijn 20 % en hoogteverschil van 210 naar 290 m waarna we op het hoogste punt uit kwamen in de route, het plateau van Henri Chapel. Van hieruit volgende de route via Gemmenich naar Vaals / Holset alwaar we ons te goed hadden gedaan aan een kop soep, spiegelei, etc. Met nog 35 km te gaan bleek de concentratie toch wat lastig vast te houden en hebben we Rijck even moeten missen. De mobiele tel. blijkt dan toch weer uitkomst te bieden, zodat in Mechelen de groep weer kompleet was en koers gezet werd naar Heerlen via de Trintelerberg en de Kruisberg. We finishten om 17.45.u. met 148,5 km. Het eten na afloop in hotel Vroenhof in Houtum vormde een prima afsluiting van deze perfecte fietsdag. groet, Frank ps. met dank aan de organisatie van Wiebe
2030820cookie-checkBello pres