Naast de Bello-Belgie rijders verschijnen er deze zondag ook 4 Bello’s aan de Spar in Dieren: Roel, Willem, Coen en Maarten. Het weer zit niet mee en Willem moet op tijd thuis zijn dus maken we een rondje van beperkte lengte. Rondom Apeldoorn gaat dit bieden!? Stevig rondje blijkt bij terugkeer: 135 km, 29 km/h. Via Loenen, Beekbergen en Assel bereiken we Hoog Soeren. Even verder noord ligt Aardhuis. Roel licht deze historische plaats toe: koning Willem III had hier zijn jachthuis en arrangeerde hier zijn afspraakjes met zijn maitresses. Tegenwoordig drinkt men hier koffie en thee. Toch maar verder gereden en na Uddel en Elspeet wordt Vierhouten bereikt. Wat een prachtige wegen onder het groen! Hier lusten wij ook koffie. De eerste gelegenheid stappen wij opgewekt, doch uitziend als dokwerkers binnen. Dit blijkt wel erg on(aan)gepast. Snel verder naar de volgende tent. Hier, bij hotel De Vossenberg, drinken wij goede koffie samen met enkele andere gehelmde tweewielrijders…, deze motorenthousiastelingen lieten hun pk’s niet onbetuigd. Voor de terugweg richten we ons op de paddestoelen van de ANWB over mooie smalle fietspaden. Dit leidt ons via Gortel, Niersen, Wenum en Beemte naar Teuge. De vaart zit er goed in: Twello, Busslo en Voorst passeren we. Hier volgt een kriskras weg tussen de velden door naar Hall. Roel kiest hier zijn weg naar Eerbeek, de anderen gaan via het kanaal terug naar Dieren. Een hele mooie trainingsrit; weinig hoogtemeters.
2030830cookie-checkNaast de B