Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Elten Expr

Elten Expresse Vanochtend bij de Spar traden aan Ton, Henny (gaaf !!!), Arre, Maarten, Willem, Roel en ondergetekende. We reden door wat gepruts aan mijn nieuwe fietscomputertje pas tegen 9 uur 15 weg, met als bestemming Elten, beoogd via de dijk langs Rheden, daarna Westervoort, en zo de rivier volgend via Lobith, etc. Met een prachtig uitzicht op de stad Arnhem, waarbij je ook mooi kan zien hoe de skyline is verpest door de twee nietszeggende kantorenflats bij het station, reed Willem lek. En dat hebben we dus geweten, want die waanzinnig mooie EASTON velgen, daar moet je niet op lek rijden. Wat is namelijk het geval, je krijgt de banden er bijna niet af, en bij het er weer opzetten ging het 4 keer mis waarbij de ene na de andere binnenband sneuvelde door klem te komen zitten tussen buitenband, velg en bandenwipper. Uiteindelijk is er een latex gevalletje ingeprutst, en toen mochten we weer verder. Over de dijken langs de rivier ging het er behoorlijk tegenaan, de stille, al dan niet gemelde kilometers die bijna iedereen lijkt te maken naast het zondagse ritje willen de heren dan graag even tonen. De beide medici zijn momenteel erg sterk na hun stage met Henkie Lubberding (53) in de Vogezen. Roel is naar eigen zeggen 12 kilo kwijt en heeft dat er aan spieren op de bovenbenen weer bijgeplakt. Ook het uithoudingsvermogen van Maarten is moeilijk te plaatsen, hij gaat maar door en door. Onderaan bij Elten werd er eerst wat ‘gegluurd’, ondergetekende dacht, laat ik gelijk eens lekker hard naar boven rijden, maar bij de eerste bocht voelde dat wat zuur aan. Daarna reden de klimmers vies hard omhoog, eerbiedig gevolgd door het gewone wielervolk. Door wat om me heen te kijken toen ik wist dat een ereplaats verkeken was heb ik ook nog een stukje door de varens gefietst. In Hotel Hoch Elten is een taartje bestellen gelijk aan warm appelgebak, met een dot vanillevla, slagroom, en bolletje ijs en een chocolade staafje. Het uitzicht was weergaloos vanaf het terras, gek genoeg was er verder geen hond. Hadden de Duitsers wat te vieren in huiselijke kring, wij weten het niet ? Daarna terug naar huis in een rechte lijn via Montferland en achterlangs naar Doesburg. Het Bergherbos is op afstand het meest mooie compacte natuur-, productie- en recreatiebos van Nederland, een super mooi natuurgebied (heb je er wel eens gewandeld ??), beheerd door Natuurmonumenten samen met de Stichting Huis Bergh, van maar liefst 1800 hectares. Tevens ligt hier de mooiste mountainbike route van Nederland, al jaren door ATB-ers in de top 3 gezet. Het is geen lange route, maar af en toe zo stijl dat je je in het buitenland waant. En dan is er natuurlijk Bosrestaurant ‘t Peeske, net buiten het dorpje Beek, enige jaren geleden door Natuurmonumenten helemaal gerenoveerd, en nu een pracht plek om ook op een van de komende zondagen eens aan te leggen. Bij de splitsing Ellecom links, Dieren rechts hadden we er ruim 85 kms. opzitten en ging ieder zijns weegs. Een prima ochtend. Vriendelijke groeten, Arne
2030850cookie-checkElten Expr