Omdat iedreen zo eerlijk al zijn activiteiten meldt, hebben Arre en ik besloten onze omzwervingen in de Elzas aan jullie bekend te maken. Even wat getallen: 305 km 5780 hoogtemeters gemiddelde stijgingspercentage 4%, hoogste punt 1381 m(Ballon d’Alsace)hoogste snelheid 71.8 km/h In 4 etappes(woensdag t/m zaterdag)hebben we verschillende beklimmingen gedaan. Aangezien je in de Elzas vrij laag begint moeten er steeds veel hoogtemeters gemaakt worden. Beklimmingen:Ballon d’Alsace, Petit Ballon(stijgingspercentage 13%),le Markstein, col du Firstplan(4x!) Met erg nuttige relvante en levendige nascholingen in de ochtenden(08.00-12.30 uur), lunch 12-13 uur,fietstochten in de middag van 14.00-19.30 uur, diner aansluitend hadden we een vol programma. Henk Lubberding heeft ons weer veel nuttige tips en aanmerkingen gegeven. Ons zadel staat ook weer hoger! Ook hebben we nu de ervaring om 4 aaneengesloten dagen op de fiets te zitten. Dit is niet iedere dag direct een lust. De laatste dag hebben Arre en ik een hersteltraining gereden: dwz dat onze hartfrequentie niet boven 130 is gekomen. Dit heeft tot gevolg, dat je altijd kunt blijven praten(ook tijdens steilere klims!). Je benen zijn je achteraf dankbaar; het voelt veel beter aan. En verder is het mogelijk meer van het landschap te genieten. Ook wetebn we nu weer waar we relatief weliswaar staan. We zijn met een heel voldaan gevoel terug en menen van elkaar dat we de Pyreneeen in kunnen zeker over 6 weken.
2030910cookie-checkOmdat iedr