Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Ik moet tw

Ik moet twee solo acties bekennen. Uiteindelijk moeten er kilometers en fietsuurtjes worden gemaakt. Op de verjaardag van koningin Juliana hebben Arre en ik nog even gesproken om samen ‘s middags een ommetje te maken. Gezien het belang van de kinderen op de vrijmarkt heb ik aan dat afspraakje niet kunnen voldoen en ben uiteindelijk om 17:00u op de fiets gestapt. Roel had me daags tevoren de weg goeddeels gewezen. Via Steenderen naar Vorden en via Doetinchem en Doesburg terug naar Rheden. 66 km op de teller met een gemiddelde van 29.3 km/h. Onderstaand lees ik over de prestaties van de groepen Rocus en Wiebe op zondag 6 mei. Mijn idee was om bij de Spar aan te tikken en te zien welke richting door Bello zou worden gekozen. Om kilometers te maken staan mijn zinnen op een retourtje Boekelo. Hier zou ik mijn schoonvader willen bezoeken die, inmiddels thuis, hersteld van een by-pass operatie. Om half negen poog ik mijn voorbandje op te pompen echter meer dan 3 bar wil er niet in: lek rond het ventiel. Het tweede voorbandje weet ik stuk te krijgen tijdens het opleggen van de buitenband. Ben ik niet al regelmatig gewaarschuwd? Negen uur Spar is niet meer haalbaar, Boekelo wel. Via Vorden en Barchem (zeer mooie weg), Borculo en Haaksbergen naar Boekelo. In Boekelo tref ik mijn schoonvader in behoorlijke conditie: reeds een wandeling van 2.4 km gemaakt. Hier geen appeltaart en slagroom, wel uitstekende koffie en stoere boterhammen. De terugtocht naar Rheden verloopt hetzelfde, op wat gemiste afslagen en behoorlijk aantrekkende tegenwind na. Over de snelheid tussen Steenderen en De Steeg waag ik niet te rapporteren. De eindstand: 151 km met een gemiddelde van 28 km/u. Hoogtemeters: 0.05 m.
2030930cookie-checkIk moet tw