Eerst arriveert Ellecom, twee man sterk, daarna Eerbeek 1x en ten slotte 2 maal Dieren, aangevuld met een Bunschotenaar die via Enschede en het hart van de dochter van Willem in diens huis is beland. Pieter, Ferry, Rocus, Coen, Willem en Eric hebben er zin in en willen graag kennis maken met de Coen-Garmin-ronde 90 kilometer, veel hoogtemeters en nooit ver van huis. Deel 1 gaat via de Elsberg omhoog, Zijpeberg (6 maal of zo), Posbank (5 maal ongeveer), De Elsberg naar beneden, door Laag-Soeren en Eerbeek (inderdaad 200 meter van huis), en daarna Imbosweg, Ouwe Jansenpad en langs de Loenermark naar het terras van cafe-restaurant De Loenermark, midden in Loenen. Onderweg komen we hordes fietsers tegen. Sommigen komen we meerdere malen tegen; is de Coen-ronde al breder bekend? Na 55 kilometer en 450 hoogtemeters lekker in zonnetje bijkomen. Kopje koffie en appelgebak, hoewel er nog steeds door sommigen heftig wordt gelijnd. Onderwerp van discussie vandaag de inrichting van de Fordbus. Helaas gaan de technische details mij te ver, maar ik begrijp dat het allemaal gaat goed komen. Pieter kent het tweede deel van de route al, of heeft nog steeds ontzag voor de deegklopper van Margriet, en gaat rechtstreeks naar huis. De overigen bestijgen de Loenermark en komen vervolgens via Groenendaal al slingerend bij de brandtoren uit. Opnieuw slingerend via en op de Emmapyramide en Roozendaal doen we de Zijpeberg nog een keer. Enkelen hebben dan nog steeds zin om bij iedere bult een sprintje omhoog te trekken, op gepaste afstand mag ik het van het achteren aanschouwen. Als toetje pakken we gezamenlijk nog een keer de Burg. Bloemersweg die in vliegende vaart wordt genomen, waarna Eerbeek afscheid neemt en de heuglijke mededeling meekrijgt dat we de 800 hoogtemeters ruim binnen hebben. Bijna thuis kan ik het niet laten een heel klein rondje extra te rijden: 101 kilometer op de teller! ’s Middags de remedie gevonden om de inspanning te vergeten: urenlang met de oudste dochter van schoenenzaak naar schoenenzaak.
2030960cookie-checkEerst arri