Het is rustig bij de Spar in Dieren. Toch zegt dit niets over de activiteit van Bello. Zeven man zullen aantreden in Klimmen en twee Bellisten zijn vandaag onderweg rond Laren gespot. Ongelukkig genoeg bevinden zich twee man, beide Pyreneen gangers, in de ziekenboeg. Aart vdB is op zijn schouder terecht gekomen en Rijck op zijn knie. Als ik het wel heb beiden als gevolg van een valpartij met fietsen. Beterschap voor beiden! Hoe zag het peloton er uit bij de Spar? Naast ondergetekende was Roel present. Volgens de krant waaide er een matige tot vrijkrachtige noord oosten wind hetgeen betekende dat we Laren aan zouden doen. Eerst richting Doesburg. Wind deert Roel niet dus het eerste vreemde pelotonnetje wordt ingehaald. Net over de IJsselbrug komt een van hen verhaal halen: waar gaat de huisarts naar toe?! Met zijn tweeen rijden we via Steenderen, Vorden en Lochem naar Laren. Bij cafe Langenbaergh, in de volksmond Oergezellig, wordt van het bekende recept genoten terwijl Bert zich bij ons voegt. Hij trotseerde de wind alleen vanuit Twello. Op zijn ronde kwam hij reeds Aart B met twee maatjes tegen. De terugweg deed qua schoonheid van de omgeving niet onder voor de heenweg. Vanaf Laren met het pontje Gorsel-Wilp de IJssel over. Persoonlijk heb ik niet werkelijk genoten van de meewind die volgde: met lege pijp heb ik meer de fietsstijl van Roel schuin van achteren bestudeerd. Zo bracht hij ‘ons’ via Voorst en Hall terug naar Dieren. De cijfers: Roel 85 km, Maarten 100 km, met een gemiddelde van 28,7 km/u.
2030990cookie-checkHet is rus