Eerst een paar cijfers: 6 man aan het vertrek te weten Arne, Arre, Maarten, Pieter, Willem en mijn persoon. 83 km; 916 hoogtemeters; 26,5 km/h; lekke achterband van Willem, klapband vóór van Arre; start-temperatuur 9 OC; eind-temperatuur 20 OC; matige zuidwesten wind; 7 koffie resp. 5 koffie-verkeerd en 5 appelgebak op het “onovertroffen” terras van de Koepel en heel veel zon. Het is duidelijk, de Pyreneeën tour begint een steeds grotere schaduw vooruit te werpen op het zondagse fietsgebeuren. Zonder probleem is iedereen heel zo snel zo gek te krijgen Willem’s voorstel, gewoon maar wat bulten in de Veluwe te gaan rijden, te accepteren. Alle bekende klimmetjes hebben we de revue laten passeren, alleen soms in een vreemde volgorde, bijvoorbeeld twee keer achter elkaar de Rozenbos en twee keer achter elkaar de Schietbergseweg. Pieter sprak eerst nog bestraffend van een strafexpeditie, maar trok dit later in, naarmate hij steeds beter omhoog begon te rijden! Bovendien bleek hij ook nog eens een reserve buitenband te voorschijn te kunnen toveren toen Arre in de afzink van de Snippendaalseweg een klapband kreeg. Uiteindelijk hebben we onze training moeten afbreken wegens verplichtingen thuis en de opkomende verkeersdrukte. Nu maar hopen dat de conditie met sprongen vooruit schiet. In ieder geval was het een actie die voor herhaling vatbaar is!
2031040cookie-checkEerst een