Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Afgelopen

Afgelopen zondagmorgen zijn na de gezellige Wiebepasparty Willem, Ferry, Pieter, Aart van de B, en schrijver dezes, gesterkt met een kopje koffie en een lekker plakje cake van Pia op pad gegaan voor de zondagse Bellotocht. (Bert en Maarten waren ook aanwezig bij het in shocktoestand brengen van de jonge buurvrouw, maar gingen daarna ieder hun weegs). Doel was Hoch Elten, te bereiken via Doesburg, Zevenaar, Pannerden, Lobith en Spijk. Om 10.45 uur zaten we alweer aan de koffie met ijs en koek. Het hoge tempo werd vooral veroorzaakt door Willem en Ferry die dankzij een extra hoogtestage in Zuid-Limburg en België weer bijzonder scherp voor de dag kwam. Wie draait er trouwens geen extra rondjes om dé conditie te bereiken? Vanavond ben ik echter geen Belloianen tegengekomen op de Zijpenberg. De terugtocht richting Dieren verliep keurig via Het Peeske, Zeddam en Wehl waarna we binnendoor Doesburg bereikten. Onderweg nog een kleine valinstructie van Aart, die zijn voeten niet snel genoeg los kreeg en ons vervolgens een fraaie inkrullende rol toonde, en een heel mooie sprint de Doesburgse brug op waar werd geconstateerd dat we de 40 km aanraakten. Thuis stond 85 km en 29,8 gemiddeld op de teller. Een lekker tochtje.
2031060cookie-checkAfgelopen