Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Veenendaal

Veenendaal – Veluwezoom – Veenendaal; zaterdag 14 april 2007 Gisteren eens gekeken hoe het is om in een zee van renners (plm. 500 van over heel Nederland) vanaf een industrieterrein (!!!) in de Gelderse Vallei te vertrekken voor een mooie rit, eerst door de ‘Eiwit Corridor’ met zijn vele spliksplinter nieuwe boerderettes, toen de Utrechtse Heuvelrug, daarna de extreem welvarende noordrand van Arnhem/Oosterbeek bekeken (wat een kasetn staan daar ….), daarna de obligate klimmetjes op Veluwezoom, o.a. Rozenbos, de S-bochten bij de Emma Pyramide en Beekhuizen, en daarna weer terug naar af, via nog even lekker over de Amerongse Berg en wat vals plat bij Rhenen. Al met al een mooie rit, veel geleerd over de juiste kleding i.r.t. de temperatuur, ik had om te beginnen te veel aan, (mijn moeder zij altijd, Arne heb je wel een jasje bij je ?, al snel had ik het te warm, en waar stop je dat spul dan, de voeding, het feit dat er eigenlijk niks aan is als je niet met een paar maten rijdt, en tenslotte dat er toch wel een lichamelijk tol betaald werd, zodat ‘de bidon letterlijk en figuurlijk’ bij 120 km. aardig leeg begon te raken. Gelukkig niet lek gereden, mij verder verbaasd over de onwaarschijnlijk mooie fietsen waar men op rijdt, het waanzinnige tempo van de TC Wageningen op het Rozendaalse Veld (zelfs bultje af was er geen houden aan), en verder dat ik gaande zo’n dag nog steeds makkelijk te kloppen ben, zelfs als men ‘demareerd op een verkeerstafel’ ! Ik at mijn boterham plus kopje koffie bij keerpunt Arnhemse Boys op Craneveld, waar ze afschuwelijk ‘house’ muziek hadden opgezet, dat was al na 55 km. dus daar was ik snel weer weg, en heb daarna niet meer gepauzeerd tot ergens rond die 120 km. grens, toen ben ik even op een boomstronk gaan zitten ergens in het bos bij Amerongen, omdat mijn schoenzolen in de brand stonden en heb ik mijn laatste druppels uit het bidon gezogen. Snel nog aangehaakt bij een groepje ‘redelijken’ uit de Randstad en gefinished. Uiteindelijk over de 140 km. netto 5 uur gefietst, dat is niet heel snel, maar het was wel een goede testrit voor mij met als retorische vraag, ga ik dit in een alpine omgeving 7 dagen achter elkaar volhouden terwijl het mogelijk nog veel warmer zal zijn en zeker veel stijler, maar ook hopelijk veel gezelliger ? We shall see…..
2031070cookie-checkVeenendaal