Het is nu 2e paasdag en ik heb mijn geplande ronde voor vandaag erop zitten. Ik werd betrapt door Fred en Pieter,zodat ik beter maar geen heimelijke tochtjes kan maken. zij waren tnslotte ook aan het trainen! Dit weekeinde moest ik mijn duurvermogen trainen. Op zaterdag ben ik niet zoals gepland naar Vlaanderen gegaan voor de ronde, maar ben wat langer blijven slapen en heb een deal gemaakt met Arre. Om 08.30 uur was Arre bij mij met 14 km over de postbank op zijn teller. We hebben een grote ronde om Apeldoorn heen gemaakt: Loenen, Beekbergen, Ughelen, Hoog Soeren, Uddel, Vierhouten, Vaassen, Oene, Deventer, Voorst, Zutphen, Bronkhorst, Steenderen, Doesburg, Giesbeek, Duiven, Velp, Rheden en daarna via het Rozenbos, Carolinahoeve en Lange Juffer naar Eerbeek terug. Met een gemiddelde van 27.4 km/h werd door beide ongeveer 160 km gereden. Dit met een hoogteverschil van maar 145 meter maar toch 160 km! Met zijn tweeen vloog de tijd al pratend voorbij en de kilometrs onder onze wielen door. De benen zeiden de rest. Op 1e Paasdag ben ik gaan brunchen bij mij oudste zoon Rein in Utrecht. Dat ligt ongeveer 80 km van Eerbeek. Ik ben gestart met 6 graden Celsius en kwam al snel in een gebied met zeer dichte mist, waar het 4 graden was en geen hand voor ogen te zien. Maar goed dat ik de weg wist. 80 km tegen een forse westenwind put enorm uit, zodat ik aan het eind blij was de Domstad in beeld te krijgen. Bij Doorn lag nog een venijnig klimmetje naar de pyramide van Austerlitz(allemaal trainingskilometers!) Vandaag moest ik nog 60 km rijden om de 300 vol te maken. Loenen en dan naar de A50 richting Arnhem, Rosendael, Emmapyramide, Velp, Duiven,Giesbeek, Angerlo, Doesburg, Ellecom, Lange Juffer, Laag Soeren, Eerbeek. Voor Loenen kwam ik Fred in zijn eentje tegen in diepe gedachten, na Loenen Pieter die heel fris oogde. De RTC Driebergen had al een tocht over 160 en 180 km uitgezet over de postbank; allemaal erg fitte jongens. Na dit weekeinde en deze 300 km ben ik weer veel wijzer geworden. Mens sana in corpore sano om maar eens te beginnen. 3 dagen achter elkaar fietsen geeft je ook wat feed-back van je lijf over hoe het straks in de Pyreneen zal gaan(heb ik wel iedere dag zin om te fietsen? luxe probleem maar toch!). Pijntjes komen en pijntjes gaan! Etc.etc. Volgende week zal ik er niet bij zijn: vertrek zaterdag naar Zuid-Frankrijk voor 1 week. Trainingsdoel: wat langere klims rijden in eigen tempo. Hoogtemeters maken. Ben benieuwd hoe de plannen van de anderen er komende tijd uit zien.
2031090cookie-checkHet is nu