Vanmorgen om 8.30 uur verzamelden zich bij het clubgebouw van TCW in Wageningen de Bello ’s Coen, Roel, Ton ( op de fiets ), Wiebe en, jawel……Maarten. Pas bij de club, nog maar een adspirantje, maar iemand waar de club mee vooruit kan. Want wat wil je, al een clubshirt besteld, een stukje op de website geschreven, op de valreep nog even ingetekend op de Veluviatoertocht en vandaag, omdat hij gisteren jarig was, getrakteerd op koffie met appelgebak. En fietsen kan hij ook nog. Wel op een fietsje ( Gazelle, Champion Mondial ) uit een ver verleden, met remmen die angstaanjagend piepen en banden ( bij zo ’n fiets hoort een lekke band nietwaar? ) die je slechts met meerdere Bello ’s weer op de velg krijgt. Maar het deert Maarten niet. Hij gaat volop de competitie aan met de gevestigde orde die hij vandaag regelmatig het nakijken gaf. Gelukkig kon die orde zich op hun leeftijd beroepen. Coen en Wiebe ruilden bij de start de korte broek toch maar om in een lange. Het weer oogde wel mooi maar het was behoorlijk fris. Na inschrijving ging het op en af in Wageningen, Renkum, Oosterbeek en Arnhem. Leuke, pittige klimmetjes waarna we richting Posbank klommen, op naar de pauze in de Harmonie in Laag-Soeren. Vandaar ging het via Loenen, door de Loenermark naar de kop van de Koningsweg waar Maarten afscheid nam om op tijd aan zijn familieverplichtingen te kunnen voldoen. De anderen fietsten door via Schaarsbergen naar Arnhem om vervolgens via Oosterbeek, Heveadorp ( waar Ton afscheid van ons nam ) en Renkum weer Wageningen in Wageningen uit te komen. De in het vooruitzichtgestelde kilometers klopten precies ( 112 ) maar v.w.b. de hoogtemeters bleef de 800 die we fietsten achter bij de meer dan 1.000 die werden beloofd. Maar dan was het gemiddelde misschien ook wat lager geweest dan de 27,5 die we nu realiseerden. Al met al een mooi pittig tochtje dat onder prima weersomstandigheden werd gefietst. Morgen, zondag, zijn wij er niet. De Bello ’s die wel fietsen wensen we veel plezier!
2031140cookie-checkVanmorgen