Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Bello werk

Bello werkt aan klim- en duurvermogen De Bello leden bereiden zich serieus voor op het komende grote werk in de Pyreneeën. Vorige week was Bello onder grote belangstelling aanwezig bij de door Frank georganiseerde tocht in het heuvelland ten zuiden van Nijmegen en in het Reichswald. Op zaterdag 31 maart hebben Coen, Maarten, Roel, Wiebe en Ton deelgenomen aan de Veluvia klimtocht van 120 km vanuit Wageningen. Een tocht die perfect in het trainingsprogramma past: behoorlijk veel klimwerk en een middenafstand. De route kende geen verrassingen voor de ervaren Bello rijders. Dit wil niet zeggen dat wanneer je op bekend terrein rijdt, de beklimmingen minder inspanning kosten. Op de flanken van het Veluwe massief bij Doorwerth en Oosterbeek moesten de bekende cols worden beklommen zoals de Westberg, de Holle Weg en de Pietersberg. Historisch terrein waar dappere mannen hun leven gaven voor onze vrijheid. Hierna ging het o.a. via de Monnikensteeg in strak tempo naar de Posbank. In de beklimming van de Zypenberg reden Roel, Coen en Maarten in een moorddadig tempo omhoog. Alsof de duvel Bello achterna zat, werd in de afzink naar Laag Soeren in een gesloten peloton het tempo steeds hoger opgevoerd naar ruim 50 km. In ‘De Harmonie’ werden wij door Maarten getrakteerd op koffie met appelgebak. Maarten was vrijdag 45 jaar geworden. Maarten van harte: de beste jaren komen nog! Over de Loenermark ging het daarna, nu met de wind in de rug, weer richting Oosterbeek en verder naar Wageningen. Gezien het hoge tempo had Bello haar bordje nog niet leeg gegeten. De komende maanden wordt verder gebouwd aan de conditie en het klimvermogen. We hebben nog drie maanden de tijd. Roel rijdt volgende week de Ronde van Vlaanderen. Dat gaat hem wel lukken. Roel veel succes!
2031150cookie-checkBello werk