Toen ik om 5 minuten voor negen de ronde bij de spar opdraaide zag ik juist Arre aankomen. Even later kwam onze nieuweling Maarten. Om 1 minuut na negen zijn we vertrokken met ons drieen. We hadden als plan om zoveel mogelijk westelijk te starten. Via de Schaapsallee ging het naar de brandtoren. Met deze wind en de heftige regenbuien moest er goed gewerkt worden om vooruit te komen zeker als het ook nog eens omhoog liep. Het was wel erg rustig op en rond de Postbank! Omdat de kop kennelijk erg aantrekkelijk was werd er stevig doorgetrokken. Toen we bij de brandtoren naar links draaide kregen we de wind frontaal in ons gezicht en de weer goden voegden hier nog een paar striemende hagelbuien bij. Als je toch aan het afzien bent….. We reden volle bak, dwz ongeveer 22-24 km/h tegen deze storm in. Gelukkig kwamen we na het kruisen van de A-50 vaker in windluwe stukken, maar hier stonden grote plassen. Doordat de kop steeds op tijd werd overgenomen konden we lekker doorrijden, zodat we even na tienen bij van der Valk bij Papendal aan de koffie gingen. Ook hier was het appelgebak lekker warm. Met enige weerstand werden de handschoenen weer van de verwarming gehaald en vertrokken we weer via de invaliden-op- en af-gang. Via Wolfheeze en Heelsum ging het richting de brug over de Rijn bij Heteren. we knalden vol door de wind want we wisten, dat de beloning dichtbij was. Zodra we de brug over waren, draaiden we naar het OOsten en over de dijk ging het richting Driel en Arnhem. Maarten vertelde, dat hij nog nooit op eiegen kracht(dus niet van een berg af) boven de 50 km/h had gefietst. Dit was de ideaale gelegenheid en dus versnelde Arre en ik ons tempo en zie daar 52 km?h maar Maarten had de pijp aan … gegeven en volgde niet. Daarna met hoge 40-ers doorgereden over de dijk richting Huissen. Links van onslag de Pleiroute vol in de wind, dus naar boven. Links om door de wind heen gingen we overstag en toen met de wind achter omhoog. Met 32 km/h denderde we over de top en naar beneden ging natuurlijk nog makkelijker. Zo zijn we over het fietspad langs de Ijssel naar Rheden gereden, waar Maarten vertelde helemaal op te zijn, want dit was zijn 2e fietstochtje!? Een kandidaat met potentie? wat gebeurt er als hij getraind is? Getraind is er vandaag echt genoeg! Van Rhden ben ik naar Ellecom gereden en via de Lange Juffer naar boven. weet ik ook weer waarom deze Lange Juffer heet. Steilste stuk 7%! Wist ik niet! Eenmaal boven de Lnage Juffer gevolgd tot de huizen van de boswachters en dan het fietspad naar Eerbeek. Onderweg zag ik de restanten(veel waterbekertjes van de Lenteloop(?) 12 en 21 km in dit weer) Thuis gekomen stond er 86 km op mijn teller met een gemiddelde van ruim 28 km/h. Lekker getraind en dood moe. waar waren al die andere jongens toch, nou ja tot volgende week in Berg en Dal.
2031200cookie-checkToen ik om