Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Heden bij

Heden bij de Spar verzamelen zich (in willekeurige volgorde) Ton, Roel, Maarten van Lange (introduce), Hennie, Rocus, Arne, Pieter, Ferry, Wiebe en ondergetekende. Is er nog twijfel over Elten of het Hilletje, als Wiebe (als laatste) arriveert (wat hij later zal “goedmaken”)wordt voor het laatste gekozen om de platte polder te kunnen mijden. Coen wordt afgemeld; zijn routeplanner is de route vergeten en vandaag gaat Coen ‘m die nogmaals leren. Met grote groep dus langs het Apeldoorn-dierens kanaal richting Kootwijk. Pieter zet de toon (en het tempo, ook hij zal dit later “goedmaken”) en in hoog tempo gaat het richting Apeldoorn. Niemand roept want hard fietsen is hard trainen en de zenuwen voor de Pyreneeen beginnen nu al op te spelen. Maarten fietst probleemloos mee en zwaait na 30 km af om op tijd thuis te zijn. Op hem hebben we beperkt indruk kunnen maken, hij wel op ons. Via alternatieve route (oa een op een erf doodlopende weg) op naar de Kathedraal maar niet voordat er op een oplopende weg stevig wordt gekoerst. Na korte stop om de groep weer bijeen te krijgen opnieuw Pieter voorop over het bochtige fietspad. Het laatste stuk naar het Hilletje gaat het nog harder (Pieter niet meer voorop) waarbij als iedereen de benen stil houdt voor de laatste 50 meter naar de koffie Wiebe in triomf iedereen voorbij rijdt en als eerste zijn fiets tegen de gevel mag plaatsen. Taart, koffie en gesprekken zijn als vanouds. De terugweg ook waarbij vooral Ferry zich doet gelden door stevig door te trekken, vooral waar het iets stijgt. Bij de A50 verzamelt iedereen zich weer. Pieter nu als laatste; zwijgend op zijn fiets maar zodra de benen stilstaan beweegt zijn mond weer. Een paar kilometer verder bij de brandtoren wachten we nogmaals tot we compleet zijn. Hennie draait daar af naar links, de rest naar rechts. Bovenaan de Bloemers rijdt iedereen zijn eigen route. Arne rechtdoor naar huis. Ferry, Pieter en Arre volgen op gepaste afstand uiteindelijk dezelfde weg, de rest gaat via de Bloemers richting Dieren. Thuis in Rheden blijkt de score 85 km in precies 3 uur; ruim 28 km.gem. Als we maar niet te vroeg pieken……
2031230cookie-checkHeden bij