De Veluwe klimtour bleek een hele tour om te klimmen. Gisteren, zaterdag al een deel van de route gereden op geleide van mijn Quest, die me alras in de steek liet. Zaterdagavond opnieuw gesleuteld en gepuzzeld, want het zou en moest etc. Vanmorgen het navigatiesysteem weer geladen en vroeg op pad. Kijken of het nu lukt. Nou, gedeeltelijk. In ieder geval beter dan gisteren. Maar, er dient nog wel aan gesleuteld te worden. Toos-Toos is regelmatig de kluts kwijt of ze kan de satellieten niet vinden onder de bomen of omdat ik over het stuur hijg. Maar, deze tocht heeft me ruim 90 km op de Veluwe gehouden met meer dan 750 hoogtemeters. Van Reden naar boven, naar de Steeg en weer omhoog, dan afbuigen naar Laag soeren , via Eeerbeek – Coldenhove, door het bos naar Loenen,door de Loenermark, geen fietspaden maar ” verhard” zand, richting de Woeste Hoeve, dan langs de A 50, voorbij de afslag Terlet weer het bos in, omhoog en rechtaf richting de brandtoren, dan rechtsaf naar Rozendaal via de Sijpenberg (?, waar al die honden lopen.) Volg je me nog? En ik heb nog steeds geen koffie gehad! Wel onderwijl de Ysselbonk opgepeuzeld en water, water,…. Dan een een rondje, naar beneden om in Rosendal te komen en dan weer omhoog (ongeluk gebeurd, motorrijder tegen auto, motorrijder ligt bewegingsloos; wil ik eigenlijk niet zien , ga straks ook nog even met de meiden rijden.) Nou, niet naar de Posbank dus,…Trouwens, daar moet je op zo’n prachtige zondag na 11.00 uur ook helemaal niet meer komen. Bovengekomen richting het restaurant; Rheden naar beneden, in de Steeg weer omhoog en dan via de lange juffer naar huis; half één. Bijna 3 en een half uur op de fiets gezeten. Binnenkort met z’n allen? Webmaster, kan ik ook een route meesturen?
2031220cookie-checkDe Veluwe