Ook als (of misschien beter gezegd: Juist als) webmaster moet ik natuurlijk mijn steentje bijdragen aan de wekelijkse verslagen. Vamorgen (de eerste zondag van het officiële wegseizoen) was het dan ook helemaal raak. Maar liefst 11 Bello’ers verzamelden zich bij de Spar om gezamenlijk de kop er af te bijten: Arne, Bouke, Coen, Ferry, FredVK, Henny, Pieter, Rijck, Rocus, Wiebe en ondergetekende. Jawel, Bello-West was vanmorgen om zeven uur met twee man vertrokken om deze seizoensopening mee te kunnen maken. Wiebe had ons opgeroepen om als Bello-A en -B en –Plus en -West en –Zuid, etc, etc, gezamenlijk te pauzeren. Helaas had Bello-Plus besloten om nog wat verder te gaan op de Mountainbike, zodat alleen Bouke afgevaardigd was. Gelukkig voor –Plus toonde Bouke zich een zeer goed vertegenwoordiger door zeer dapper te proberen het af en toe zeer hoge tempo (37-40 km/uur) bij te houden. Discipline ontbreekt nog wel eens bij ons groepje, waarvan enkelen denken, dat zij nog steeds het jong-goddelijke lichaam van dertig jaar geleden hebben (nee, Coen, Ferry, Rijck en Willem, ik noem geen namen). Gelukkig kende de groep ook mededogen en viel deze eerste seizoensdag de groep niet geheel in subgroepjes uiteen. Een uitzondering vormden Coen en Arne, die na de pauze rechtstreeks naar huis reden om aan de verdere sociale plichten van deze zondag gehoor te geven. Doel van onze eerste tocht was Bakker in Vorden met de prettige traditionele bediening en de uitstekende koffie en appelgebak. Minpuntje was het serveren van een forse dot slagroom naast de appelpunt met de opmerking, dat deze terzijde gelegd kon worden voor wie geen slagroom wenste. Helaas bleek toen voor de meeste fietsers de verleiding toch te groot. Een ieder blijkt nu toch wel doordrongen van het feit, dat de extra kilo’s straks in de Pyreneeën elke dag weer tot drie keer toe naar boven gezeuld moet worden. Even een rekensommetje: 7 dagen x 4 uur lang x 15 Watt extra levert ongeveer 1,5 miljoen Joules extra ofwel 361 Kcal. (klopt dit, meneer de natuurkundeleraar?). Tijdens de pauze volop tijd om bij te kletsen van oost naar west en van noord naar zuid. Hoofdthema was zoals altijd onze komende tocht naar de Pyreneeën. De terugweg startte met een lekke band van Bouke en verliep voor de rest net als de heenweg bij fasen wat chaotisch, maar wel leuk. Hoewel langzamerhand de temperatuur wat opliep bleef het toch nog wel wat frisjes. Overschoenen was geen overbodige luxe. Pieter had dikke spijt, dat hij hier op aanraden van Ferry vanaf gezien had. Gelukkig was het wel droog weer, zodat onze eerste wegtocht van het seizoen op een prettige manier verliep. Nu nog wat gaan sleutelen aan de conditie en het zitvermogen op het racezadel en we zijn weer klaar voor de lange tochten.
2031240cookie-checkOok als (o