Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Gisteravon

Gisteravond stonden voor mij twee dingen vast: a) zondagmorgen wordt veel regen verwacht en b)zondagmorgen ga ik fietsen want op de laatste ATB-zondag van het seizoen kun je toch niet ontbreken. Daarmee tackelde ik de problemen die je soms op andere zondagen hebt. Je kunt namelijk door het weer in de verleiding worden gebracht om maar weer onder de wol te kruipen, daarin gesterkt door de gedachte dat je fietsmaatjes dat dan ook wel zullen doen. Hoewel er vanmorgen wel andere verleidingen op de loer lagen waren de twee vaststellingen van gisteravond overheersend. Zo stond ik om 8.58 uur in vol regenornaat bij de Spar. Helemaal alleen. Een beeld dat om 9.02 uur nog onveranderd was. Dus moest ik mijn feestje van de laatste ATB-tocht alleen vieren. Maar ja, hoe dan, waar dan en met wie dan? Dat leverde eerlijk gezegd geen vruchtbare antwoorden op. Zo stond ik nog wat te mijmeren over de laatste ATB-tocht en dat mij bracht op het gezegde: vele eersten zullen de laatsten zijn. Keer het om en dan blijkt dat vele laatsten ook de eersten kunnen zijn. En dat creatieve geworstel bracht mij op het idee om de laatste ATB-tocht de eerste te laten zijn van mijn trainingsrondje het komende seizoen over de Posbank ( 65 km. en 650 hm. ) want de Pyreneeën vragen zo hun voorbereiding nietwaar? De kop is er af en de tijd gezet. Een tijd van 2 uur en 50 min. waar, als ik mij baseer op de tijden van vorig jaar op de racefiets nog dik een half uur van afgefietst moet worden. Werk aan de winkel dus en alvast vooruitblikken naar volgende week, wanneer op zondag 4 maart het raceseizoen begint. Met de gebruikelijke, gezamenlijke ( A en B Bello ‘s ) openingsrit met, eveneens gebruikelijk, koffie en appelgebak bij Bakker in Vorden? Eens kijken wie de eersten zijn volgende week. Tot dan.
2031250cookie-checkGisteravon