Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Om 9 uur s

Om 9 uur stonden voor de Spar ,waar de aanbouw voor het postkantoor al aardig gevorderd is, 4 enthousiaste fietsers. Wim stond er met zijn racefiets vol sensoren en met een dashboard aan meters. Ook fonkelde er een ste nieuwe racewielen van het fameuze merk Aeston. We hebben nog even op de datum gewezen, maar Wim is niet meer te houden en vertrekt op de racefiets. Afspraak om half elf bij de residence voor koffie. Met mij vertrekken Arne en Coen voor een tochtje door het mistige bos. De paden zijn vrij hard en nauwelijks modderig. Er kan dus flink worden doorgereden en dat gebeurd ook. Arne laat ons wat laat weten, dat hij een week ziek in bed heeft doorgebracht. Nu begrijpen we waarom hij af en toe een gaatje moet laten vallen. Zodra het even bergop gaat wordt het tempo steevast wat opgeschroefd ne vaak gaat het tegen de”max”aan omhoog. Het is goed te merken, dat Coen op zijn werk trainingsfaciliteiten heeft en al vaker naar Nijmegen op en neer is gefietst. Als we het “zuigende pad”afstormen gaat het zelfs een tijdje boven de 40 km/h. Met wat kleine omweggetjes komen we even voor 1/2 elf aan bij de residence. Koffie en appeltaart zijn ons deel en Coen mag de zelf meegebrachte boterham niet nuttigen; wat streng! We zien niets van Wim, totdat we op het punt staan om te vertrekken. Zijn materiaal functioneert nie optimaal en zijn lichamelijke mogelijkheden lijkt hij schromelijk overschat te hebben. De koffiebeker laat hij nu aan zich voorbij gaan en fiets direct door. Arne, Coen en ik maken het rondje Deelerwoud nu af. Nadat we ons door het mulle zand bij de motorcrosser geploegd hadden treffen we Wim weer juist nadat Arne naar Velp is afgeslagen. Op het klimmetje richting de brandtoren laat Wim zien hoe goed zijn nieuwe wielen zijn en sprint ons op zijn racefiets door het zand voorbij, indrukwekkend! Coen en ik nemen weer afscheid van Wim en gaan langs de hei naar de Schaapsallee en via de Lange Juffer terug naar Dieren. In de afzink van de Lange Juffer laten we een aantal MTB-ers nog even zien hoe hard je daar naar beneden kan. Met warme volle benen kom ik thuis en ben voldaan over de geleverde arbeid.
2031270cookie-checkOm 9 uur s