Het eindigde zo goed maar het begin is minder beloftevol. Op 31 december 2006 verschenen er ritverslagen van de hand van Rocus ( de A-Bello ‘s ) en Bouke ( de B-Bello ‘s). Rijck en Fred lieten op 25 december van zich horen met een uitnodiging voor een ATB-tocht waar we zaterdag aanstaande met maar liefst 10 man gehoor aan geven. Wiebe was op 24 december nog in de lucht en de verrassing die Willem werd bezorgd, en waarover hij op 17 december schreef, was de 2e helft van december met 5 items goed gevuld. Hoe anders is dat de eerste helft van januari. Nog geen letter staat er op papier. Zo er goede voornemens waren om bijdragen te leveren zijn ze blijkbaar in de prullenbak beland en komen we natuurlijk nooit aan de 20.000 bezoekers waar Willem over rept. Een mooi onderwerp om ons tijdens de pauze van een eerstvolgende rit eens mee bezig te houden. Zondag was Willem ook weer van de partij. Een hardnekkige verkoudheid had hem drie weken uit het bos gehouden. Wel gespind en dus was van conditieverlies niet zo veel te merken. Arre, Coen, Ferry, Pieter, Rocus, Roel en Wiebe maakten het achttal compleet. Het voorstel van Roel voor een rondje Papendal ( mooi weer en een redelijk droog parcours ) haalde het niet wegens Friese familieverplichtingen van Wiebe na 12.30 uur. Het werd Beekhuizen, met meer enthousiasme van de zijde van de klimmers dan van de voorstanders van een vlakke rit. Met de waarschuwing van Arre dat er streng gecontroleerd wordt op fietsen buiten de route ( met de rare gewoonte dat je bekeurd wordt als je een vignet hebt en er met een waarschuwing vanaf komt als je je onnozel houdt – Ferry, Pieter en Wiebe maakten een goede kans om bij aanhouding een bekeuring te ontlopen door zich in hun moers taal van de domme te houden – ) sloop de angst er toch een beetje in en werden slechts sporadisch illegale paden befietst. Maar ook dat resulteerde uiteindelijk in koffie met appelgebak voor 5 van de 8 in Beekhuizen. Coen is geen liefhebber, Pieter wil afvallen en Wiebe wachtte ‘s middags een Friese lekkernij, de zogenaamde “oranjekoek” en dubbel past niet in zijn voorbereiding op de Pyreneeën. En die komen nu snel naderbij. Van de 13 potentiële kandidaten hadden zich er zondag al 7 definitief opgegeven. Nadat de inschrijvingstermijn gesloten is en bekend is wie er meegaan komen er gedragsregels ( met blote voeten naar bed ), een taakverdeling ( voor van alles en nog wat ) en kunnen de trainingsprogramma ’s en – ritten worden vastgesteld. Ja, de organisatoren hebben nog wel het e.e.a. voor ons in petto. De rit door de Pyreneeën duurt een goede week maar geeft een jaar lang plezier. Na de pauze werd via de Loenermark teruggereden en het Gelders Landschap werd minder bedreigend geacht dan Natuurmonumenten en zo werd een mooie tocht om 12.30 besloten.
2031350cookie-checkHet eindig