Niet bang voor de stilte na de storm Karla en de stilte voor de storm Lisa, verschenen Arre, Ferry, Wiebe, Rocus (met twee nieuwe banden) en Roel (met hersteld zadel) netjes om 9.00 uur bij de Spar. Niet in deze volgorde maar het is wel de einduitslag van de krachtverdeling vandaag. Onderweg naar de Spar toe trouwens Bouke gesignaleerd, ook ons tweede team was dus vandaag op pad. Wiebe had een afspraak met Bert om 10.30 in Victoria, dus het doel was snel vastgesteld. Ook bleek iedereen het kalm aan te willen doen vanwege de zeer lange dag die het vandaag wordt. Dit keer tegen de klok in naar Victoria, via Laag-Soeren, Coldenhove en de Loenermark. Het laatste stuk over een mooi langzaam stijgend pad naar de snelweg toe. Van kalm aan doen is al lang niet meer sprake, iedereen test iedereen. Snel na ons arriveert Bert, waarna we met 5 appelgebak, beetje warm, en 1 tiramisu de voorbereiding voor de Pyrenee├źn doorspreken. Wiebe heeft de eerste piketpaaltjes geslagen met de tochten op de agenda, er komen er nog twee bij. Komende week mogen we uitnodiging verwachten! Na afscheid genomen te hebben van Bert, duiken we het Deelerwoud in. De Krakeweg en de Brinkhorsterweg worden, tegen de inmiddels weer aanwakkerende wind in, in hoog tempo genomen, waar de krachtverdeling goed zichtbaar wordt. In Deelen wordt even op elkaar gewacht waarna op de Hooiweg (langs de motorcrossbaan) de remmen weer volledig los gaan. Of het nog niet genoeg is, krijgen we ook nog de klim op de Koningsweg naar de brandtoren waar opnieuw niemand zin had om het kalm aan te doen. Als toetje krijgen we de Worth-Rhederheide en de Burgemeester Bloemersweg waar we eindelijk weer het bos in duiken (de tweede kans die de Eerbekenaren niet aangrijpen om op hun gemak naar huis uit te rijden) en door het Onzalige Bosch en over de Haverkist uiteindelijk over een prachtig bospad, stijl omhoog, vol stronken en erg smal, netjes achter de Carolinahoeve uitkomen. Hierna viel het vijftal in stukken uiteen en moet iedereen zich rond 12.55 uur, vol energie want we hebben kalm aangedaan, thuis gemeld hebben. Bij deze allen een gezellige jaarwisseling toegewenst en een bijzonder sportief 2007.
2031360cookie-checkNiet bang