Met nog wat weinig lucht en enigszins snotterig ben ik vrijdag weer gaan schaatsen want de Weissensee wacht eind januari. Dat ging best goed en daarom gaf ik mijzelf groen licht voor de Bello ATB-tocht vanmorgen. Temeer omdat ik nog een boek vol debiteuren had openstaan voor Willem 10.000. Desgevraagd was Bouke bereid om vanmorgen de bijdragen van de Bello-B leden te incasseren (dank). Samen met de bijdragen van de A-Bellos ’s die vanmorgen aanwezig waren beschik ik gelukkig weer over de nodige contanten. En zij die met een ”schuldgevoel” de kerstdagen ingaan, geen zorg, ik spreek jullie er nog wel op aan! Aan de start de mannen van het organisatiecomité “Bello-Pyreneeën Tour 2007” , Coen en Ferry, evenals de potentiële deelnemers Arre, Rocus en Wiebe. Potentieel ja, want niemand heeft zich nog definitief kunnen melden. De comitéleden vergaderen dat het een lieve lust is en ook onderweg werd er van alles en nog wat onderling uitgewisseld. Zo vingen de ”potentiëlen” iets op over “organisatiefee” die in de prijs moet worden verpakt en zelfs chantage (wij gaan niet mee) mag niet worden uitgesloten. Bello in de achterkamertjes. Wetende dat het chauffeurscafé gesloten was werd koers gezet naar de Residence. Ter hoogte van Eerbeek kreeg Rocus een lekke band. Hij vertelde dat hij nog een andere ATB thuis had staan en stelde voor om maar van fiets te wisselen. Maar de meerderheid besliste dat de band moest worden verwisseld en zo geschiedde. Helaas, nog geen kilometer verder begaf ook de buitenband van Rocus het en moest zijn voorstel alsnog tot uitvoering worden gebracht. Sociaal als Belloleden zijn, fietsten de overige 4 door en werd de Residence naast koffieadres vandaag ook meatingpoint. Na lussen op legale en vooral ook illegale paden kwamen wij na zo ‘n 23 km. aan bij de Residence waar Rocus rustig de krant zat te lezen. De koffie, de appelsloffen en de open haard werkten als balsem voor de geest. De geest die ook hier op de loop ging met de Pyreneeën, in het bijzonder met de logistieke problematiek en de kosten/batenafweging van de personele invalshoek (lees, fonetisch weergegeven, Patriek ) in het bijzonder. Van de uitkomsten van de discussie, aangedragen oplossingen en soms vierkante meningen nemen de organisatoren mee wat hun past en binnenkort mogen we van hen nadere berichtgeving tegemoet zien plus een aanmeldingsformulier en dan gaat het dus echt serieus worden. Weer op de fiets gingen we richting “ van Ark “ maar werd en passant nog even het pad omhoog naar Terlet genomen waarop Arre, Coen en Ferry zich de besten toonden. Na nog de nodige mooie, zware ( paardenpaden) en illegale omwegen waren we na 50 km. met een gemiddelde van 19.5 km weer in de buurt van onze woonadressen. Helemaal voorbereid op de komende 2 kerstdagen. Fijne Kerstdagen allemaal en tot volgende week zondag, oudejaarsdag!
2031390cookie-checkMet nog wa