Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Zaterdag 2

Zaterdag 2 december 7.30 uur Het regent dat het giet. Tóch maar even de kleding klaar leggen en straks even het andere deel van afdeling West bellen. 7.50 uur Telefoon gaat, het andere deel afdeling West meldt zich: Rijck aan de lijn, toch vandaag maar niet, morgen zelfde tijd?, okay. Zondag 3 december 7.55 uur A day after a dinnernight before. Met stroeve oogleden de fietskleding ingehesen; Kop koffie gezet; Fiets uit de schuur en naar de voordeur omgereden. 8.25 uur Rijck aan de deur; onderdeel van het fietsenrek vergeten, even terug naar huis 8.35 Rijck en Fred alsnog in de auto met fietsen buitenboord op het rek richting Spar in Wijk aan Zee. Met een stevige wind in de rug een bijna blauwe hemel uitproberen of we de weg nog weten in dit nieuwe gebied. Dat lukt de eerste drie km. Daarna wordt het spannend, dit gebied is zo groot en het padenplan zo ingewikkeld dat je met een bewolkte hemel al snel niet meer weet in welke richting je aan het ploegen bent. Na veel avontuur en natuur (overigens weinig natuur in de vorm van vrouwelijk schoon op dit uur in de duinen, alleen lieden zoals wij.)bereiken we ruim voor sluitingstijd (= 10.30 uur) het restaurant aan het strand. De laatste km in open gebeid merken we hoe stevig het inmiddels waait. Koffie 2 maal en appelgebak eenmaal,zonder. Het “moppie” dat ons bedient maak melding van weersverwachting windkracht 9! We zien de vlaggen ook steeds strakker staan. En we moeten er recht tegen in om bij de auto te komen. We spreken af dat als het echt niet gaat dat we bij de eerste opgang weer de duinen in gaan. We laten ons echter niet kennen. De volle 10 km leggen we op het strand, af tegen de storm in. Met wellicht windkracht 8, waarbij de belevingswaarde aan het strand windkracht 11 is, vechten we ons de weg terug. Het is alsof je de Giau bedwingt. Volledig gezandstraald en voldaan terug bij de auto, snel naar huis en nadat eerst de fiets zijn (of haar?) douche heeft gehad zelf aan de koffie en snel ook onder de douche. De tweede verkenning voor de Bello Strand en Duin Dag (BSDD) op 13 febr. a.s. is achter de rug. Het zal echt leuk worden; komen jullie allemaal? tot ziens.
2031440cookie-checkZaterdag 2