Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Vanmorgen

Vanmorgen om 08:53 greep ik mijn, op donderdag (na de natte woensdagmorgenrit) geheel blinkend gepoetste, fiets bij de horens om mij snel naar de Spar te begeven. Helaas, het achterwiel maakte een slepend geluid. Wat? Band lek? Nu? Op dit moment? Jazeker, een kompleet lege achterband. Snel een nieuwe band gepakt en al klokkijkend de platte band eraf gehaald en de band gecontroleerd. Om 8:58 de telefoon gepakt en eerst Wiebe gebeld: Voicemail. Vervolgens Coen gebeld: Voicemail. Wie zou er nog meer mee zijn? Roel? Misschien wel, maar misschien ook net in bed na een lange nacht weekenddienst. Maar niet bellen dus. Snel band oppompen en … daar gaat de telefoon. Wiebe staat er op het display. Het blijkt Pia te zijn, die Wiebe’s telefoon heeft horen afgaan en denkt, dat Fred of Rijck gebeld heeft om een vertraging door te geven. Ik sluit de deur af en kijk op mijn horloge en zie dat het inmiddels 09:07 is. Ze zijn dus vertrokken. Dan maar alleen een rondje. Eerst heb ik het plan om Posbankie-op Posbankie-af te gaan doen: over de Lange Juffer naar de Emmapyramide en langs het kerkhof bij kasteel Rozendael over het Rozendaalse veld naar de A50. Hier buig ik mijn plan om naar Wiebe’s oefenrondje. Mijn gevoel zegt me, dat de andere Bello’ers ook deze richting uit zijn en wellicht bij de Boerenkinkel koffie drinken. Helaas na een lange solo over de kop van Deelen geen racefietsen bij de Boerenkinkel. Dan maar een mueslireep en een slok water en verder. Als ik bij de Woeste Hoeve kom is de fut er al wel een beetje uit. Toch maar verder naar Loenen, dat afgesloten blijkt te zijn. Dan maar een omweggetje over de Loenermark. Bergop pers ik de laatste restjes energie er uit en merk dat als je dan bovenaan linksaf richting Dieren gaat het nog eens gemeen door blijft klimmen. Hier heb ik met de mountainbike ook altijd problemen en daarom dacht ik dat dat aan de mountainbike lag (zwaar lopen etc). Tenslotte via Eerbeek naar Dieren om om 11:45 aan de koffie te gaan. Uit Roel’s verslag begrijp ik, dat we dicht bij elkaar in de buurt hebben gezeten. Maar net niet dicht genoeg.
2031550cookie-checkVanmorgen