Om 9 uur bij de Spar verzamelen zich Ruud R, Pieter, Wiebe, Coen, Roel en ondergetekende. Wiebe bepaald op slimme wijze de route door te melden dat hij een nieuw koffie adres weet maar niet zal zeggen waar, voordat we er zijn. Met Wiebe en Roel op kop (Roel zal deze positie niet meer afstaan terwijl de plaats van Wiebe later zal worden ingenomen door resp. Ruud en Coen omdat Pieter en Arre – op terechte gronden zo zal later blijken – hardnekkig in de bus zullen blijven) gaat het richting Doesburg om vervolgens over allerlei onbekende polderwegen achterlangs Steenderen, via Bronkhorst in Zutphen te belanden. Hier blijkt het koffie adres niet te zijn. De oude brug dus over om daarna direct rechts even langs de IJssel te rijden. Daarna berijden we opnieuw onbekende polderwegen. Roel heeft er zin in en met rond de 35 peddelen we voort om vlak bij Voorst ineens op bekend terrein uit te komen. Bijna rijden we daar een alleenstaande boerderij voorbij omdat een afslag daarvoor een slanke wielrenster ons net voor gaat. Roel wil net een praatje aanknopen en wij zijn net van plan om ons in hun wielen te nestelen als Wiebe roept. De boerderij, theeschenkerij de Hommel, blijkt ons koffie adres. Met enige spijt stappen we af. Het gevoel verdwijnt echter volledig zodra we ons op het terras achter de boerderij nederzetten en genieten van goede koffie en werkelijk uitstekende huisgemaakte appeltaart met slagroom. Na de koffie hebben Pieters benen de meeste last van de appeltaart en slagroom (of van iets anders?). Via Klein Amsterdam (inderdaad veel kleiner dan Amsterdam)en Klarenbeek naar Loenen. Pieter zit aan het elastiek en in een bocht schieten Coen en hij rechtdoor en neemt de rest een andere weg. Roel laat weten dat dit niet slim is van Pieter omdat zijn route korter is en er helemaal niet meer geklommen hoeft te worden. Bovenaan de Lange Juffer stellen we vast dat Pieter misschien toch het gelijk aan zijn zijde heeft gehad (en Roel dus niet). Beneden sla ik af richting Carlolinahoeve om rustig naar huis uit te rijden. Met 96 km op de teller, gem. bijna 30 en om 12.45 thuis een zeer goed besteedde zondag ochtend. Nu maar hopen dat Coen en Pieter ooit nog ons met ons willen fietsen na het traumatische schisma in Loenen. In gespannen afwachting zullen we ons weer bij de Spar melden als de tijd weer daar is.
2031580cookie-checkOm 9 uur b