Een fietsverhaaltje van de iets langzamer fietsende maar toch echt genietende club. We verzamelen ons bij de grote hovenier, met drie ma; Aart, Hennie en ikke (Bouke) De snelle mannen hebben gisteren naar ik veronderstel, maar niets hebben gelezen (!) de elf heuvelentocht bij Epe gefietst. Vandaag kon ik het wat zweten betreft wel, maar wat neerslag betreft niet drooghouden. Richting het oerbeest; de Mammoet en daarna een nieuw goed koffietentje bij de Bieland is de bedoeling. De reusachtige mammoet (mooi en voor ieder die hem nog niet heeft gezien aanbeveelswaardig) staat aan het eind van de tunnel onder het Pannerdenskanaal. De regen doet ons besluiten sneller naar huis te gaan dan gepland. Hennie’s nieuwe fiets een Viliers (bijna gewichtsloos) mag wel nat worden maar ook weer niet te erg. We staan ongeveer onder elke grote boom te schuilen, het tempo blijft om te huilen. Des al niettemin hebben we met vallen en opstaan (niet letterlijk) door de buien geworsteld. Thuiskomend blijkt het in Dieren nauwelijks te hebben geregend. Terugkomend op de prachtige fiets van Hennie, die omgekeerd zoveel kost als z’n gewicht is en waaraan natuurlijk niet een overbodig (zware) pomp gehangen wordt, en evenmin voorzien is van reservebanden, blijft het toch wel prettig dat z’n maatjes deze attributen wel aan hun –toch al loodzware- fietsen hebben hangen. Ja want Hennie rijdt lek! Aan alles wordt met de ultra nieuwe fietsen gedacht behalve lekrijden. Aart en ik zij nog 25 km omgereden, omdat Aart tijdens het jas verwisselen z’n handschoenen had laten liggen. Uiteindelijk zijn we goed en ook nog gelukkig thuisgekomen. Een verhaaltje vanuit de fiets4daagse wil ik hier nog aan toevoegen. De stempelcontrole in Hengelo G waar ik zat, was om drie uur vrijdag klaar. Ik haal de borden op en hoor ineens –uit het niets- een zware donderklap. De klap moet in het buurdorp (Vorden) twee mensen hebben geveld. Mijn ontzag voor de natuur is weer groter geworden. Niet schuilen met onweer onder een boom en zit je in het vrije veld, dan is het gehurkt gaan zitten de veiligste manier.
2031640cookie-checkEen fietsv