Gisteren zouden Wiebe en ik op de fiets naar Heemstede om Rijck en Frances een bezoek te brengen. Na telefonisch overleg om 09:30 besloten wij op uitdrukkelijk aangeven van mijn kant om geen nat pak te riskeren. Terwijl buiten de zon volop scheen, gaf NOS-Teletekst het meest verschrikkelijke doemscenario voor de middaguren voor met name de kustprovincies: hagel, zware regenval en onweer. Het zou volgens deze berichten ook nooit meer droog worden in de kustprovincies en Heemstede lag voor mij met mijn beperkte topografische kennis in de kustprovincies. Uiteindelijk bleek het weer een diepe teleurstelling: tot ca 19:00 bleef het droog in Heemstede en met ons gemiddelde van boven de 35 km/uur zouden wij dan ook alleen maar nat zijn geworden van zweet en douchewater. Helemaal mijn schuld dus (hoewel Wiebe opvallend weinig tegengas gaf). Als revanche had ik gisteravond al besloten om hoe dan ook vanmorgen om 09:00 bij de Spar te staan, niet te letten op welke weersvoorspelling dan ook en vooral niet vooraf naar buiten te kijken: kortom gewoon weer mezelf te zijn en de keiharde bikkel in mij niet door redeneren en nadenken te overrulen. Vanmorgen bij de Spar ook Wiebe natuurlijk, die dus niet alleen ‘s avonds een bikkel is, maar ook ’s morgens vroeg. Wel had hij door een tic (in zijn fiets, beweerde hij) zijn helm vergeten. Verder waren de andere bikkels: Coen, Ferry en Pieter (volgens eigen zeggen ziek van de Chinese legionella). Omdat Pieter niet helemaal in optimale conditie was en om 12:00 uur weer thuis wilde zijn, werd er gekozen voor (een verkorte versie van) het overbekende BELLO-oefenrondje. Eerst naar Rheden en vervolgens bij het voormalige AZC naar boven. Over de Emma piramide naar kasteel Rozendaal en daar langs het kerkhof omhoog naar het Rozendaalseveld. Van hieruit naar de A50 en dan de lange weg over de Kop van Deelen naar Hoenderloo. Koffie in de Boerenkinkel (met notentaart) en dan via de kortste weg terug naar Loenen en Dieren. Door de korte afstand van vandaag had een aantal mensen wat energie over, wat resulteerde in een onverstaanbaar gemompel van Pieter omdat hij ondanks 47 km/uur op zijn teller het gat met de overige vier voor hem snel zag groeien. Hoewel er zoals dat de regel is bij club BELLO altijd weer op hem gewacht werd, was dat nauwelijks sociaal te noemen. Wel zeer sociaal deze morgen was het gedrag van de weergoden: het bleef helemaal droog. Waarmee maar weer eens is aangetoond: Luister niet naar dat stemmetje in je hoofd dat roept: Je wordt nat, je gaat het heel koud krijgen, je voeten worden straks ijspegels, je fiets wordt helemaal vies en je krijgt vrachtwagens met modder in je ogen. NEE, NEE en nog eens NEE! Wees gewoon de bikkel die je eigenlijk ook zou willen zijn en alles komt goed.
2031660cookie-checkGisteren z