Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Ja, en dan

Ja, en dan is er ook nog zo iets als Bello-west. Vorige week samen helemaal naar Dieren gekomen, maar daarvan is geen gewag gemaakt door Oost. Jammer. Maar wij laten ons niet kisten! West verzamelde zich nl. met goede moed afgelopen zondag ten huize van Fred. Niet om 9, maar om 13.00 uur. Dat had iets te maken met intense vinologische en gastronomische beslommeringen van beide leden de avond daarvoor, overigens geheel onafhankelijk van elkaar. Over de ringvaart ging het rustig naar de geniedijk, die de gehele Haarlemmermeer doorsnijdt en diverse forten van de Hollandse Waterlinie verbindt. Een mooi recht fietspad omzoomd door oude bomen. Langs een heuse berg, de Pyramide op de vroegere Floriade, een voormalige schietbaan en af en toe gehinderd door met name zwarte, niet duidelijk zichtbare schapen op de rijbaan. Na ruim 15 km weer op de ringvaart, zuidelijk deel, langs de Westeinder en, nadat we de afslag naar het groene Hart hadden gemist omdat het bruggetje open stond en daardoor niet als zodanig herkenbaar was, langs de Kaag. Zonnig weer, zwak windje, overal watersport en gezelligheid. Over de brug langs de A44 naar Warmond, Voorhout en richting duinen. Koffie zonder appelgebak in Noordwijkerhout, via Lisse en Hillegom terug naar Heemstede/Haarlem Zuid. 78 km, dus meer dan Oost, een mooie en laatste gezamenlijke zomertocht. En daarna nog drie uur wandelen met de vrouw!
2031670cookie-checkJa, en dan