Met de Bello plus, de club die z’n tempo heeft afgestemd op de wat wijzere en ietwat oudere man. De club die nog niet helemaal uitgediscuseerd is over de vertrektijd en de vertrekplaats, maar voorlopig zeer tot mijn genoegen dit op negen uur en als vertrekplaats het groene maar naar water smachtende mooie Hoveniersbedrijf in Laag Soeren heeft gesteld. De club die zo zuinig is met publicaties op onze onvolprezen site (en dat nu een beetje goedmaakt) We rijden met dezelfde groep van vier als vorige week; Henny, Aart B., Meeuwis en boven getekende. Aart is onze piloot, en we gaan in westelijke richting (de voorspelde regen tegemoet) Na een half uur regent het inderdaad. Met name Meeuwis is er blij mee. De overigen leggen zich erbij neer doornat te regenen. Echter zoals zo vaak deze zomer, blijkt de regen zeer plaatselijk te vallen en met weinig mm. Het is snel weer droog. We rijden langs het imposante bouwwerk van Radio Kootwijk, thans in eigendom van Staatsbosbeheer, die er zoals het aanziet ook geen raad mee weet. Een gebouw is afgebrand en een ander ziet als een kathedraal, maar dan als bunker afgewerkt. We noemen het de hunkerbunker (nadere informatie bij Meeuwis) Na enige omzwervingen drinken we koffie in Asselt. Via twee- en vierspan rijdende koetsen in Beekbergen en tientallen fietsende en wandelende toeristen rijden we weer door de prachtige Veluwe huiswaards. Henny moppert op de zandpaden, Meeuwis heeft hoofdpijn van de drank Aart is sterker dan ooit en ik heb af en toe moeite bij te blijven, maar het was weer dik de moeite waard. Thans klettert de regen tegen m’n raam. Een goede zaak voor de natuur!
2031710cookie-checkMet de B