Gesprek bij “de Gouden Schaar” te Heemstede – Ja, wat kennik voor u doen? – Goedemiddag mevrouw, ik had een vraagje… – Nou, effe snel dan want ik heb nog meer te doen. – Wel, ziet u, ik heb een aantal wielrenshirts met een korte rits. En nu vroeg ik me af of u daarin een lange rits zou kunnen zetten. Zodat ze aan de voorkant helemaal open kunnen. – Dat ken. – Prima, en wat zou dat kosten? – 22,50. – Pardon? – Tweenentwintig euro vijftig meneer. – Eh, juist ja. En hoeveel is dat dan per shirt? – Bent u doof? Twee en twintig euries en 50 euricenten zeg ik toch. – Maar mevrouw, een fietsmaat van mij heeft maar vijf euro betaald voor het aanpassen van zijn wielershirt. Door er zo’n rits in te laten zetten. – O ja? En waar was dat dan? – In het oosten. – In Polen zeker. – Nee, een mevrouw in het oosten des lands heeft dat gedaan. In Rheden of daar ergens in de buurt. – Ja, en mijn kat speelt het Wilhelmus. – Het Wilhelmus? – Ja, op een accordeon. Schei toch uit meneer. Alleen een rits kost al zes euro. – Maar het is echt waar, die man is huisarts en dus vast en zeker eerlijk. Hij zegt dat hij voor vijf euro… – Meneer, nou m’n zaak uit, anders krijg je deze schaar in je donder.
2031720cookie-checkGesprek bi