Morgen niet van de partij dus vandaag – eindelijk – de “Rhedense Bergtocht” gereden. Op de site blijk ik de precieze route niet meer kwijt te kunnen dus hier een korte samenvatting. Krap 100 km, 1000 hoogte meters en nergens verder van huis dan 10 km hemelsbreed. Alle heuvels die je op gaat ga je ook weer af en eigenlijk rijd je alleen maar lusjes. Grofweg alsvolgt: Start in Rheden richting Dieren, Lange Juffer op, bovenaan links, bovenaan Bloemers weer links, bij Posbank links en via weg bij de Steeg naar beneden. Voor het spoor re, fietspad re en daarna re het Rozenbos op. Bovenaan links en bij Posbank weer links (Posbank af) Beneden re en re de Snippendaalseweg op. Boven links naar beneden en omhoog via Emmapyramide. Voor Kasteel Rozendaal naar links, bij rotonde links en dan 2e weg links naar boven (langs voetbalvelden) Door naar boven en bij Rozendaalse veld rechtdoor over fietspad tot splitsing. Re heuveltje op, bij brandtoren naar re en eerste fietspad weer naar re. Bij parkeerplaats Rozendaalseveld fietspad dat uitkomt bij kasteel weer naar beneden. Bij uitgang kasteel naar re en bovenaan bij rotonde naar links. Schelmseweg/Ringallee af en bij rotonde weer li richting kasteel. Daar fietspad weer naar boven en bovenaan het Rozendaalse veld schuin rechtdoor naar brandtoren (rondje dat net rechtsom werd gereden rijdt je nu linksom) Terug bij parkeerplaatsen Rozendaalse veld over de weg helemaal naar beneden tot aan de Ringallee. Daar re en met de weg mee weer om Rozendaal heen. Bij rotonde naar re en met het kasteel links van je weer naar boven richting Emmapyramide. Beneden naar links de Zypenberg weer op. Bovenaan re de Snippendaalse weg naar beneden. Ditmaal links bij de splitsing en langs de schaapskooi en Heuven linksaf de Posbank weer op. Bovenaan re. 1e weg weer re (Rozenbos) naar beneden. In Steeg weer naar boven en via de weg naar de Posbank om daar re naar Bloemers te rijden. Bloemers tot aan Lange Juffer en daar naar re (Lange Juffer af). Beneden naar re en weer terug naar Rheden. Voor de 100 km en meer dan 1000 hoogtemeters moet je dan nog eenmaal de Posbank op en weer af. Dat deed ik vandaag (na een tocht zonder pauze en beperkt drinken/eten) niet meer. Desondanks heel tevreden. Wie heeft er nou zo’n “achtertuin”!!
2031840cookie-checkMorgen nie