De bijna complete ploeg van Steven Rooks (Wiebe, Ferry, Coen en Ton) met uitzondering van Rocus, aangevuld met Pieter en Roel fietste, vanwege de noordwestenwind, vandaag een rondje tegen de klok in. In dat geval is ?t Hilletje in Kootwijk onze bestemming. De mannen van Steven Rooks hadden afgelopen donderdag flink gekoerst in de Ardennen. Roel heeft zijn kennis en conditie op het vereiste niveau gebracht in de Elzas. Vandaag moest blijken of hij de Bello test kon doorstaan. Alleen Pieter had enkele weken niet kunnen fietsen. Daarom mocht hij dit keer in de zetel in de Bello bus plaatsnemen. In een strak maar gecontroleerd tempo reden wij westwaarts via Loenen, Beekbergen richting Ugchelen. Op de lange stiekem licht klimmende weg naar Hoog Buurlo volgt dan altijd een conditie fietstest. Zonder om te kijken probeert ieder dan het achterwiel van zijn voorganger te houden. Wiebe bewees maar weer eens zijn scherpte. In een lange sprint naar ?t Hilletje wist hij bijna Roel te verschalken. Na de koffie met appelkruimelgebak profiteerden we al snel van de gekozen rijrichting. De felle wind blies ons via Otterlo langs de Hoge Veluwe over de Koningsweg naar de Posbank. Door de nog smerige en natte wegen vanwege de hevige regenval van vannacht, was het echte vuile werk dit keer niet voor de koplopers maar voor de achtervolgers. Zij reden bijna constant in een modderfontijn van hun voorgangers. Roel die het meeste kopwerk heeft gedaan, zag er daarom nog spic en span uit. Voor Bello genoeg bewijs dat hij ook het komende jaar een volwaardig Bello lid is. Thuis gekomen stond de teller op 88 km.
2031850cookie-checkDe bijna c