Fiets- en schaatsclub, opgericht in 1988

Bello Afde

Bello Afdeling West Hemelvaartsdag! Hemelvaartsdag NVOA ZEMBLA dag Sinds 1981 fiets ik deze klassieker onder de toertochten. Nova Zembla, ijsclub vanaf 1880, organiseert deze tocht sinds jaar en dag. Hemelvaartsdag is ??n van die feestdagen, die alle gezichten van het Nederlandse klimaat wel een keer opzet. Stralende tochten langs druk bevolkte terrasjes heb ik meegemaakt, maar ook regendagen met soppende sokken in doorweekte leren schoentjes en lekke banden, veel lkke banden. Ook wind tot aan ontwortelde bomen en uit de sloten opzwiepend water door windkracht 13. Zo erg was het niet dit jaar maar,… Regen was voorspeld, toch het zou in de loop van de dag beter worden, zelfs zon. Hemelvaartsdag, 2006, wekker 6.30 uur, Haarlem: Regen; Terug in bed; wekker op 7.00 uur: droog maar dreigend. Toch maar uit bed en op de fiets. Pontje Buitenhuizen van Zuid naar Noord 8.10 uur (zondag 7 mei gingen we N-Z)De regen startte en dat zou zo blijven, in Pumerend, Hoorn, Barsingerhoorn, Schagen, Alkmaar en terug in Spaarndam. De andere actieve helft van Bello afdeling West ligt waarschijnlijk nog op een oor in Zuid Itali? in een zonovergoten omgeving. Dat betekent een lange fietstocht alleen. Gelukkig ontmoet ik een allochtoon die zijn inburgeringsexamen heeft gehaald met het actieve lidmaatschap van de wielervereniging Excelsior, een Ier. Samen fietsen we tot aan de eerste koffiestop op 70 km. Ik haal mijn goed gevulde rugzak van mijn rug, eet een banaan, boterham en sinassappel, drink koffie en trek droge sokken aan en doe droge steunzolen in mijn schoentjes. In de sporthal ontmoeten we 4 fietsers die met een gemiddelde van 30km/uur dit punt hebben gehaald. We vertekken met z\’n 6-en. De kleinste, tengerste en jongste blijkt een amateur/semi-prof. De rest van de tocht rijden we achter deze man die continu de snelheid laat varie?n tussen 33 en 33,5 km/ uur Zo halen we het pontje van 14.20 uur. Nog 4 km naar de finish in Spaarndam en dan wacht de warme douche na nog een klein half uurtje. De traditie is weer een jaar verder gedragen, hopelijk brengt 2007 een mooiere editie. Wie weet volgend jaar een vroege editie met voltallige Bello bezetting? Ik lees zojuist dat jullie ook van het mooie weer hebben genoten en dat jullie moed, trouw en helfhaftigheid hebben getoond. Coen: mooi verhaal. Fred 25 mei
2031860cookie-checkBello Afde