Het was een gezellige drukte vanmorgen bij de Spar. Dat verwacht je toch niet met dat regenachtige weer? Iedereen heeft toch een hekel aan regen en je wilt je mooie fietsje toch ook droog en schoon houden? Misgerekend natuurlijk. Want er staan zware tijden op het programma met de Steven Rooks Classic, Limburgs Mooiste en natuurlijk de Dolomieten Marathon in het vooruitzicht. Getraind moet er worden nietwaar? En misschien moet er ook nog wel wat worden afgesproken over het vervoer naar die ritten en zo. Dus gaan! Via Laag-Soeren, Eerbeek, Loenen en Beekbergen ging het richting Apeldoorn en vandaar via Teuge en Twello naar Deventer. Iedereen kon het tempo vandaag bijbenen. Het weer klopte met de voorspelling. Er was slechts sprake van ??n bui. Wel heftig en anderhalf uur lang. Maar de regenkleding van tegenwoordig kan een stootje hebben zodat het niet eens onaangenaam was. Iedereen wilde op kop rijden en dat slaagde. Dat is de plek met het beste zicht en je krijgt geen spetters van anderen om de oren. In Deventer aangekomen streek het gezelschap neer in de croissanterie. De koffie met, en daar is een croissanterie voor, een croissantje ham/kaas smaakte voortreffelijk. Er was geen discussie over de terugweg. Er werd via Gorssel en Zutphen naar Dieren gereden. Inmiddels was het droog geworden en zo kon de nat geworden kleding lekker opdrogen. Dat lukte wat minder met de natte voeten maar het voelde niet als vervelend. Om 12.00 uur en met 70 km. op de teller werd deze zondagsrit voltooid. Degene die er niet bij was heeft wat gemist.
2031890cookie-checkHet was ee