Als het zondagmorgen bij het opstaan regent dan aarzel ik altijd. Ga ik wel of ga ik niet. Meestal is het wel. Want, als je dan op de fiets zit, is het probleem de wereld uit. Maar Willem bijvoorbeeld denkt daar anders over. Bij regen gaat hij niet. Ook bij Club Bello geldt dus: zoveel hoofden zoveel zinnen. Tegen de verwachting in was het droog vanmorgen en dat garandeert een hogere opkomst dan bij regenachtig weer. Willem was er dus. En Ton, die ons respect verdient omdat hij vanuit Arnhem toch maar steeds weer de rit naar De Spar in Dieren onderneemt. Arre, vakantie zo las ik in het lokale sufferdje, was ook van de partij evenals Pieter, die het na een week griep en nog wat ander ongemak toch maar wilde proberen. Natuurlijk waren ook Coen, Rocus en Wiebe aanwezig want met de Dolomieten Marathon voor de boeg hebben ze geen andere keus. Trainen, trainen en nog eens trainen. En, tot onze verrassing, waren vandaag ook Aart B en Bouke van de partij. Ze eten van 2 walletjes door lid te zijn van Bello ?n van Bello Plus. Het kan verkeren. Aart vertelde dat hij en Bouke wel zouden afhaken maar had wel voorstellen over het koffieadres, De Planken Wambuis, welk adres na wat competentieperikelen tot koffiebestemming werd gekozen. Met 9 man werd, met Ton en Wiebe op kop, de Lange Juffer in rap tempo beklommen en werd daar waar die de Burg. Bloemersweg raakt een eerste verzamelpauze ingelast. Aart en Bouke haakten af en kozen voor hun eigen route naar De Planken Wambuis. Pieter wilde zich daarbij aansluiten maar werd omgepraat. Verder ging het richting Posbank, daar naar beneden richting Strijland, vervolgens de Snippendaalseweg weer omhoog, de Zijpenberg af en de Emmapyramide omhoog richting Arnhem. Dat was even heftig en bij het viaduct over de Schelmseweg hield Pieter het voor gezien. Hij liet zich niet weer ompraten. Verstandig. Zo togen 6 man richting Planken Wambuis waar Aart en Bouke ook net waren gearriveerd. De koffiepauze was gezellig en uiteenlopende onderwerpen werden besproken. Van de verkooptrucjes van de farmaceutische industrie tot aan de plannen om volgend jaar met Club Bello de Pyrenee?n van Oost naar West te doorkruisen en de trucjes hoe wij dit gedaan krijgen van ons thuisfront. En dat alles onder het genot van heerlijke koffie/thee en eigengemaakt appelgebak, met en zonder, warm en koud. Na de koffie gingen Aart en Bouke hun eigen weg en de andere 6 fietsers namen bij Herberg Zuid Ginkel het fietspad richting Otterlo. Met Coen op kop werd er flink aan getrokken en er werd zelfs gesuggereerd dat we met dit Bello lid het paard van Troje hebben binnengehaald. Van Otterlo naar Hoenderloo en vandaar naar de Woeste Hoeve was appeltje-eitje ?n verdeelstation. Want Arre en Ton verlieten het gezelschap om naar respectievelijk Rheden en Arnhem te fietsen. Op de lichtjes naar beneden lopende weg naar Loenen zetten Coen, Rocus, Willem en Wiebe nog even aan voor een laatste demarrage om in Loenen toch nog een nat stukje zondagmorgen mee te pakken. Genoeg om natte voeten te krijgen en de fiets bij thuiskomst toch nog onderhanden te moeten nemen. Met 80 km. op de teller hebben we ook deze zondagmorgen weer flink in onze conditie en in gezelligheid ge?nvesteerd.
2031920cookie-checkAls het zo