De Spar: 09:00 uur. De echte cracks rijden een bedevaartstocht of zijn op bijscholing in Tanzania. Wat overblijft is tripple A of Arre, Aart en Aart en ikzelf. Outcast dus en om vele verschillende redenen tot elkaar veroordeeld (kan beter hardlopen dan fietsen, lang uit de roulatie geweest, studie gaat voor of uit een ander groep gegooid). Net voordat AartB aan komt fietsen besluiten Arre en ik zeer democratisch , dat ik vandaag de route mag bepalen. Maar eerst volgt nog een uitleg van Aart over democratie e.d. Pas als alles duidelijk kunnen we vertrekken (het zal zo rond half elf geweest zijn). We volgen de route Doesburg, over de dijk naar Drempt en vervolgens via Hummelo naar Witte Brink. Bij het stamlokaal van Normaal gaan we rechtsaf richting Zelhem en even verder weer rechtsaf binnendoor naar de Wassinkbrink. Van de Wassinkbrink langs caf? Halfweg (tussen Doetinchem en Zelhem) naar IJzevoorde. ?t Wordt ondertussen al best warm en AartVDB (zonder lange broek) en Arre (zonder handschoenen) hoeven geen kou te leiden. We gaan verder langs het Crematorium de Slangenburg en caf? het Onland waar de oudste IJzergieterij van Nederland staat (anno 1689 of zoiets) naar Gaanderen. We komen langs de afgebroken Pelgrim fabriek en een heuse Renault-4 garage. De tijd heeft hier bijna stilgestaan. Via de praktijk van Arre?s bijscholingsmaatje komen we op het industrieterrein van Terborg. Arre vreest dat we nu 20 km moeten omrijden om de Oude IJssel over te steken en bij het koffieadres in Etten te komen, maar dat blijkt gelukkig mee te vallen. Na de koffie met appeltaart, koffielikeur en water stappen we op om tegen de wind in naar Klein Azewijn te rijden. Via de rondweg om Azewijn gaan we wederom tegen de wind in naar Lengel. Af en toe hoor ik achter mij wat zuchten, reden om er een tand minder te schakelen. Lengel, Westelijk van ?s Heerenberg naar Stokkum en de Peeskesweg op. Deze berg blijkt voor de Aarten iets te veel van het goede. Nadat Arre en ik een heel klein uur in Beek hebben gewacht verschijnen ze toch gebroederlijk op de rotonde en kunnen we verder richting Kilder en Didam. We rijden langs het Bevermeer naar Angerlo en Doesburg. Aan het begin van de Doesburgsedijk nemen we afscheid van Arre en aan het eind van AartVDB. In Dieren valt het laatste deel van de groep dan uit elkaar en kunnen we aan de rest van de zondag beginnen (op de bank kijken naar Boogy in de LBL). Ben benieuwd naar het verslag van de cracks!!!!
2031940cookie-checkDe Spar: 0