Bello in Bannaeux Zondag 23 april ?06 heeft een grote vertegenwoordiging van Clubbello het eerste item van de agenda 2006, de rit Klimmen-Banneux-Klimmen, afgewerkt. De avond daarvoor meldden zich tegen 19.00 uur organisator Ferry, Ton en Rocus zich in het fameuze hotel Koningin Gerberga. Frank was al gearriveerd zodat we met z?n vieren Valkenburg onveilig konden maken. Hetgeen zich helaas beperkte tot een Toeristenmenu waarvan de biefstuk goed te eten was. Daarna aansluitend in het hotel eerst Fred van Kuik (afdeling Haarlem) en vervolgens Koen en Wiebe begroet. Wiebe voelde zich op het laatste moment zich weer zo goed dat Pia hem maar naar het zuiden stuurde zodat hij de door ziekte helaas afwezige Rijck mooi kon vervangen. Na een flesje bier, de tap werkte al niet meer, toch nog op zaterdag naar bed. Om 7.00 uur zat het complete gezelschap aan een ruim gesorteerde ontbijttafel zodat iedereen goed gevoed het bleke ochtendzonnetje kon instappen. Gezamenlijk de 10,0 kilometer naar de start in Klimmen gefietst, de eerste klimmeters hadden we dus al op de teller staan. Een grote drukte voor caf? ?t k?ppelke zodat onze reisleider de inschrijving regelde. De lunchpakketten werden goed geregeld, de stempelkaarten hebben we nooit gezien. We weten dus ook niet wat we daarmee gemist hebben. Om 8.45 uur onze start. Lekker afdalen naar Valkenbrug waarna we voor het eerst in Sibbegrubbe omhoog rijden in plaats van de gebruikelijke AGR-afdeling te nemen. Via Bruisterbosch, Herkenrade, St. Geertruid, Four-le-Comte (de echte Voerstreek) komen we in Dalhem met een zeer fraai klimmetje. Links naar boven om een aardig kerkje heen waarna een steile klim wacht met kasseien. Tanden op elkaar helpt niet, ze klapperen van zelf los. Vervolgens via Mischeroux en Nassonvaux naar het bedevaartsoord Banneux, het pauzepunt. Een fraaie klim van 4 kilometer waar in een voor die dag min of meer vaste volgorde aankomen. Vermeldenswaard is dat de organisator ook hier veel leiding geeft. Lunchpakketje opgehaald, waaronder een heus Brussels wafeltje, en daar door naar de lokale Strip, een streep van 150 meter, vlak naast het klooster, met winkeltje en caf?s. Verder alleen maar groene heuvels in de wijde omtrek. Ons caf? heeft pittige (Franstalige) koffie en prima vlaaien. Zo hebben we au riz, abricots en des pommes naar binnen gewerkt. Met de zon in de rug, veel hulpstukken zijn ondertussen van de lichaamsdelen verwijderd, rijden we naar het noorden. Na 8 kilometer staan we voor de Cornesse, een soort Keutenberg, maar dan drie tot vier keer zolang. De 22% hebben we niet gehaald, maar ??n van de allerpittigste beklimmingen mag het wel worden genoemd, mijn hartslag zat op 101%. Na deze klim nog 8 keer omhoog maar dat ging een stuk klantvriendelijker zodat we voor drie?n in Gulpen aankwamen. Daar werd besloten dat het mooi was geweest en dat we de rit op onze manier richting Meerssen en hotel zouden afronden. Aldaar 135 km op de teller, 1800 hoogtemeters werden overbrugd en tussen de 4200 (Fred) en 4500 (Rocus) KCAL verstookt. Na de laatste douche in Gerberga, het hotel was eigenlijk al gesloten, alleen echte (!) vrienden mochten nog overnachten, en hun laatste biertje was iedereen tegen half vijf weer het heertje. Wiebe wilde Ferry toch even bijstaan zodat hij een tafel in restaurant Vue des Montagnes in Terblijt regelde, een geweldig dinerbuffet, waar nog 1 tafel, voor maximaal 7 personen, niet gereserveerd bleek. Om 17.00 uur mochten wij, uitgehongerde fietsers, als eerste aanvallen op de prachtige ongerepte schalen carpaccio, zalm, pat? etc. Ook de boeuf bourguignon als hoofdgerecht mocht er zijn. Nog nooit 7 man zo tevreden bij elkaar gezien (het lag niet alleen aan de wijn). Met een kopje koffie werd de sessie na zevenen afgesloten waarbij nog eens omstandig werd vastgesteld dat Ferry als organisator volledig geslaagd was, zelfs de verslagmaker wees hij aan, en dat hij zich beschikbaar zou moet gaan houden voor volgende evenementen. De terugreis gebruikte hij dan ook om een welverdiend hazenslaapje op de achterbank mee te pakken. Al met al weer een zeer geslaagd uitje!
2031930cookie-checkBello in B